Vliegverbod honden met platte snuit

Nieuws: Vliegverbod honden met platte snuit

De luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific wil geen huisdieren meer vervoeren die een platte neus hebben.

Cathay Pacific wil geen honden met een platte snuit in het vliegtuig, maar ook bepaalde katten mogen niet meer mee. Rassen die uitgesloten worden zijn onder andere mopshonden, boxers en bulldogs en de Perzische kat. Cathay Pacific zegt dat deze dieren meer risico’s lopen omdat ze tijdens de vlucht last krijgen van hun ademhaling en hierdoor oververhit kunnen raken met een eventuele dood als gevolg.

Dat deze luchtvaartmaatschappij deze huisdieren verbiedt, is niet voor niets. Ze hebben dit besloten naar aanleiding van cijfers van het Amerikaanse ministerie van Transport. Uit cijfers is gebleken dat tussen 2005 en 2009 ruim 50 procent van de overleden honden tijdens vluchten een platte snuit hadden. Bij met name de bulldoggen lag het sterfte cijfer hoog.

Het is niet zo dat Cathay Pacific de eerste luchtvaartmaatschappij deze regel in het leven heeft geroepen. Cathay Pacific is de vijfde luchtvaartmaatschappij die deze maatregel invoert. Continental Airlines, American Airlines, United Airlines, Delta Airlines en Singapore Airlines gingen hun al voor.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Beauceronpups verwacht rond 10 september

Rond 10 september verwachten wij van ons Corvette Magnus Canis Niger en Dawen des Gardiens de I'Espo

Te koop

Dag, tot mijn spijt moet ik mijn American bully herplaatsen. Hij heeft een andere hond aangevallen e