Vliegverbod honden met platte snuit

Vliegverbod honden met platte snuit

Nieuws: Vliegverbod honden met platte snuit

De luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific wil geen huisdieren meer vervoeren die een platte neus hebben.

Cathay Pacific wil geen honden met een platte snuit in het vliegtuig, maar ook bepaalde katten mogen niet meer mee. Rassen die uitgesloten worden zijn onder andere mopshonden, boxers en bulldogs en de Perzische kat. Cathay Pacific zegt dat deze dieren meer risico’s lopen omdat ze tijdens de vlucht last krijgen van hun ademhaling en hierdoor oververhit kunnen raken met een eventuele dood als gevolg.

Dat deze luchtvaartmaatschappij deze huisdieren verbiedt, is niet voor niets. Ze hebben dit besloten naar aanleiding van cijfers van het Amerikaanse ministerie van Transport. Uit cijfers is gebleken dat tussen 2005 en 2009 ruim 50 procent van de overleden honden tijdens vluchten een platte snuit hadden. Bij met name de bulldoggen lag het sterfte cijfer hoog.

Het is niet zo dat Cathay Pacific de eerste luchtvaartmaatschappij deze regel in het leven heeft geroepen. Cathay Pacific is de vijfde luchtvaartmaatschappij die deze maatregel invoert. Continental Airlines, American Airlines, United Airlines, Delta Airlines en Singapore Airlines gingen hun al voor.