Vliegverbod honden met platte snuit

Vliegverbod honden met platte snuit

Nieuws: Vliegverbod honden met platte snuit

De luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific wil geen huisdieren meer vervoeren die een platte neus hebben.

Cathay Pacific wil geen honden met een platte snuit in het vliegtuig, maar ook bepaalde katten mogen niet meer mee. Rassen die uitgesloten worden zijn onder andere mopshonden, boxers en bulldogs en de Perzische kat. Cathay Pacific zegt dat deze dieren meer risico’s lopen omdat ze tijdens de vlucht last krijgen van hun ademhaling en hierdoor oververhit kunnen raken met een eventuele dood als gevolg.

Dat deze luchtvaartmaatschappij deze huisdieren verbiedt, is niet voor niets. Ze hebben dit besloten naar aanleiding van cijfers van het Amerikaanse ministerie van Transport. Uit cijfers is gebleken dat tussen 2005 en 2009 ruim 50 procent van de overleden honden tijdens vluchten een platte snuit hadden. Bij met name de bulldoggen lag het sterfte cijfer hoog.

Het is niet zo dat Cathay Pacific de eerste luchtvaartmaatschappij deze regel in het leven heeft geroepen. Cathay Pacific is de vijfde luchtvaartmaatschappij die deze maatregel invoert. Continental Airlines, American Airlines, United Airlines, Delta Airlines en Singapore Airlines gingen hun al voor.

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Te koop springer spaniel pups

Te koop nog 1 reutje van springer spaniel nu 5 weken oud

Lief Retromops teefje

Herplaatser! Gefokt volgens de wetregelgeving van kortsnuiten. Uit geteste ouderdieren. Teefje is F