Jack Russell gered dankzij het dragen van een reddingvest

Nieuws: Jack Russell gered dankzij het dragen van een reddingvest

Een kleine Jack Russell viel van een boot in de Golf van Mexico en wist zich ruim 3 uur in leven te houden.

Twee echtparen houden jaarlijks een traditie. Met de boot varen ze erop uit en vieren gezamenlijk hun verjaardagen op zee, zo ook dit jaar. Ze voeren ongeveer vijf mijl voor de kust van Hernando Beach toen Bruce Knecht iets in het water zag drijven.

"In eerste instantie dacht ik dat het een boei was, totdat ik het zag bewegen, " aldus Knecht. Toen ze eenmaal dichtbij waren zagen ze al snel dat het geen boei was. "Je zag net zijn kleine neus omhoog steken uit het water," meldt Shawn Sahr.

Het was een Jack Russell terriƫr, die bleef drijven dankzij het dragen van een reddingvest voor honden.

Michael trok de hond op de boot en en belde de kustwacht. Die wist hun te vertellen dat er drie uur eerder een melding binnen gekomen was van een hond die overboord was geslagen. Ze brachten de hond naar het dichtstbijzijnde kustwacht waar de baasjes ook naar toe zouden komen.

"Toen de eigenaar kwam en zijn hondje zag schreeuwde hij hard Jagermeister!," zei Bruce Knecht. Dit bleek de naam van de hond te zijn.

"Ik had de moed al opgegeven. Ik heb zo lang als ik kon gezocht, maar we konden Jagermeister niet meer terugvinden. We dachten dat we hem kwijt waren", aldus de eigenaar Shawn Sahr. "Het is mijn baby en ik ben zo blij. " Later bleek dat de eigenaar van de hond even iets beneden uit de boot moest halen en toen hij weer boven kwam zag dat zijn geliefde hondje niet meer aan boord was.

Of de Jack Russell het overleefd had zonder reddingsvest is de vraag.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z