De Toad Bull, stop met het fokken van deze misvormde Bulldog

De Toad Bull, stop met het fokken van deze misvormde Bulldog

Nieuws: De Toad Bull, stop met het fokken van deze misvormde Bulldog

De Toad Bull is een Bulldog die gefokt wordt met specifieke uiterlijke kenmerken, namelijk die van een pad.

Maak de Bulldog zo breed mogelijk en zorg dat zijn poten kort zijn en naar buiten staan. Zorg dat de rug hol is en de snuit breed maar plat en je hebt een Toad Bully, in ogen van vele mensen geheel terecht een misvormde hond. De Toad Bull is ook wel bekend onder de namen Exotic Bully, American Bully, Pocket Bully en Micro Bully.

Pure lijdensweg
De hond heeft namelijk erg veel last van deze 'mooie uiterlijke kenmerken'. Zowel fokkers als nieuwe eigenaren houden geen rekening met de lichamelijke schadelijke gevolgen van deze extreme uiterlijke kenmerken. De veel te kromme poten met korte dikke spieren en de veel te lage en brede bouw veroorzaken vele pijnlijke aandoeningen aan de rug en de gewrichten van deze honden. Vanwege de veel te korte snuit hebben deze honden al snel last van ademnood. Lopen en ravotten willen ze wel, maar doen ze liever niet vanwege de aandoeningen aan de gewrichten en de constante ademnood bij inspanning. Dit is nou een hond die niet kan genieten, maar het merendeel van zijn leven moet lijden, puur omdat de mens deze uiterlijke kenmerken mooi vindt.

Wat zegt de wet
Het is sinds 1 juli 2014 volgens artikel 3.4 Besluit verboden dat houders van dieren gezelschapsdieren fokken met uiterlijke kenmerken die schadelijk zijn voor het dier. Het fokken van de Toad Bull is een soortgelijke overtreding van deze wet.

Stichting Dier & Recht wil dat er een verbod komt op het fokken van deze Toad Bully's. Door de extreme bouw van deze honden is het bijna onmogelijk dat ze op een natuurlijke wijze gedekt worden en pups worden vaak middels een keizersnede op de wereld gezet.

bron foto: Wikipedia. Licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International