Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Nieuws: Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Niks is lekkerder dan even uitwaaien met je hond op het strand, maar let als baas goed op! Kwallen kunnen je hond behoorlijk verwonden.
Met name als er een Oostenwind waait dan is de kans op aanwezigheid van kwallen groter. In de branding of op het strand kunnen dan kwallen aanwezig zijn. Let er goed op dat je hond hier niet mee in aanraking komt.
Peppa was met haar baas lekker aan het rennen en ravotten op het strand en zag een dode kwal liggen. Ze liep naar de kwal toe en begon er aan te ruiken. Al snel kreeg ze een vreselijke allergische reactie die open wonden op haar lijf veroorzaakten. Haar baasje spoedde zich gelijk naar de dierenarts die meteen begon met het behandeling van deze vreselijke open wonden.

Peppa werd behandeld met antibiotica en kreeg een zwachtel om de wonden schoon en vochtig te houden. De dierenarts melde nog dat zelfs kwallen die dood op het strand liggen nog kunnen steken. Of Peppa door de kwal op het strand deze reactie heeft gekregen of dat ze in de zee in aanraking is gekomen met een kwal is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat je altijd op moet passen met kwallen. Op de kwallenradar is te zien of er waar er kwallen gesignaleerd zijn.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto