Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Nieuws: Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Niks is lekkerder dan even uitwaaien met je hond op het strand, maar let als baas goed op! Kwallen kunnen je hond behoorlijk verwonden.

Met name als er een Oostenwind waait dan is de kans op aanwezigheid van kwallen groter. In de branding of op het strand kunnen dan kwallen aanwezig zijn. Let er goed op dat je hond hier niet mee in aanraking komt.
Peppa was met haar baas lekker aan het rennen en ravotten op het strand en zag een dode kwal liggen. Ze liep naar de kwal toe en begon er aan te ruiken. Al snel kreeg ze een vreselijke allergische reactie die open wonden op haar lijf veroorzaakten. Haar baasje spoedde zich gelijk naar de dierenarts die meteen begon met het behandeling van deze vreselijke open wonden.

Peppa werd behandeld met antibiotica en kreeg een zwachtel om de wonden schoon en vochtig te houden. De dierenarts melde nog dat zelfs kwallen die dood op het strand liggen nog kunnen steken. Of Peppa door de kwal op het strand deze reactie heeft gekregen of dat ze in de zee in aanraking is gekomen met een kwal is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat je altijd op moet passen met kwallen. Op de kwallenradar is te zien of er waar er kwallen gesignaleerd zijn.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Centraal- Aziatische herdershond (puppyĆ 

Sterk, benig, heldere vertegenwoordiger van het ras met karakter niet agressief, maar moedig, in st

Friese Stabij pups met stamboom

Knappe, sociale Friese Stabij pups, raszuiver en met stamboom. Geboren op 7 mei en mogen vanaf 1 jul