Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Nieuws: Met je hond naar het strand? Pas dan op voor kwallen

Niks is lekkerder dan even uitwaaien met je hond op het strand, maar let als baas goed op! Kwallen kunnen je hond behoorlijk verwonden.

Met name als er een Oostenwind waait dan is de kans op aanwezigheid van kwallen groter. In de branding of op het strand kunnen dan kwallen aanwezig zijn. Let er goed op dat je hond hier niet mee in aanraking komt.
Peppa was met haar baas lekker aan het rennen en ravotten op het strand en zag een dode kwal liggen. Ze liep naar de kwal toe en begon er aan te ruiken. Al snel kreeg ze een vreselijke allergische reactie die open wonden op haar lijf veroorzaakten. Haar baasje spoedde zich gelijk naar de dierenarts die meteen begon met het behandeling van deze vreselijke open wonden.

Peppa werd behandeld met antibiotica en kreeg een zwachtel om de wonden schoon en vochtig te houden. De dierenarts melde nog dat zelfs kwallen die dood op het strand liggen nog kunnen steken. Of Peppa door de kwal op het strand deze reactie heeft gekregen of dat ze in de zee in aanraking is gekomen met een kwal is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat je altijd op moet passen met kwallen. Op de kwallenradar is te zien of er waar er kwallen gesignaleerd zijn.

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Prachtige Rottweiler Puppy's

Raszuivere Rottweiler puppy's van 2 geweldige ouders. Beide ouders getest op HD/ED/JLPP Beide oude

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu