Huisdier voorkomt astma

Huisdier voorkomt astma

Nieuws: Huisdier voorkomt astma

Als je kinderen hebt, dan doe je er goed aan om een huisdier te nemen. Huisdieren zijn namelijk goed voor kinderen, omdat ze kinderen beschermen tegen astm

Wetenschappers hebben ontdekt dat de stof die voorkomt in huizen met een hond of een kat, bescherming biedt tegen het respiratoire syncytiële virus (ook wel RSV). Dit ademhalingsvirus heeft te maken met de ontwikkeling van astma bij kinderen.

Het RSV virus komt erg vaak voor. Maar pas als de symptomen erger worden, ontwikkelt het virus zich tot astma. Uit een recente studie van de Professor Kei Fujimura van de Universiteit van Californië blijkt nu dat het hebben van honden of katten, dus huisdieren, de ontwikkelingen van het RSV virus kunnen voorkomen.

Getoetst
Professor Fujimura heeft vastgesteld dat het stof die voorkomt in huizen waar huisdieren leven, verschilde met de huisdiervrije huizen. Hij heeft daarom experimenten uitgevoerd met muizen.

De eerste groep muizen werd geïnfecteerd met het virus om vervolgens blootgesteld te worden aan het stof uit huizen met een hond. De andere groep muizen kreeg ook het virus toegediend, maar werd niet blootgesteld. Een derde groep muizen fungeerde als controlegroep.

Dr. Fujimura : "We stelden vast dat de muizen die blootgesteld werden aan het stof van de huizen met een hond, beter beschermd waren tegen het virus. Ze vertoonden geen symptomen die geassocieerd worden met RSV, zoals ontstekingen en slijmproductie.

"Opvallend was ook dat ze een andere gastro-intestinale bacteriële compositie hadden, in vergelijking met de muizen die niet blootgesteld werden aan het stof."

Behandeling
Het hebben van huisdieren en de bescherming tegen astma in de kindertijd werd al eerder gelinkt. "Dat doet ons speculeren dat er microben zijn in het stof die het maag- en darmstelstel koloniseren, de immuunresponsen regelen en de mens beschermen tegen het ademhalingsvirus." De professor hoopt op nieuwe behandelingen tegen het virus en dus de astma door de identificatie van deze microben en hun beschermende kwaliteiten