'Gevaarlijke' hond onterecht afgemaakt?

'Gevaarlijke' hond onterecht afgemaakt?

Nieuws: 'Gevaarlijke' hond onterecht afgemaakt?

Deze zogenaamde 'gevaarlijke' hond moet worden afgemaakt nadat hij zijn baas op had gegeten.

Vorig jaar september werd de Staffordshire Terriër gevonden in zijn huis in Waterloo, Merseyside, waar hij 'aan zijn baas was begonnen'. Nadat de politie de 9 jaar oude hond in beslag had genomen werd besloten dat de hond afgemaakt moest worden. Dit terwijl het onduidelijk was of de hond de baas had afgemaakt, of dat de hond uit pure noodzaak is begonnen met het eten van zijn reeds overleden baas om uithongering te voorkomen.

Familieleden en de Merseyside Police verklaren beiden dat de hond vals is en de rechter besloot deze week dat de hond moet worden afgemaakt.

The Worcester-based Senior Staffy Club betwisten de uitspraken van zowel de familie als de politie en huurden Dr. Mugford in om de hond te evalueren. Dit evaluatieproces werd vastgelegd op video en na afloop is de conclusie van Mugford : "In mijn ogen is dit een hond die prima geschikt is om in een huiselijke omgeving te leven."

De video werd afgespeeld in de rechtbank, maar afgewezen door de rechter Wendy Lloyd, die de hond bestempeld als " een gevaar voor de openbare veiligheid." en zei dat de video een "beoordeling toont die niet aan mijn verwachtingen voldoet. De hond wordt namelijk telkens beloont".

Volgens de Merseyside Police, heeft de hond agressief naar de politie gereageerd als ook naar andere dieren in de kennels en heeft de Stafford een keer een Chihuahua aangevallen en vermoord .

James Cullen, een woordvoerder van de politie, vertelt de de rechtbank dat er een "reëel risico aanwezig is, dat als deze hond geplaatst zou worden in een gezin, deze hond mensen zou kunnen schaden."

Een gerechtelijk onderzoek naar de dood van de eigenaar kon niet aantonen of de eigenaar is omgebracht door de hond.

De rechter toonde een video waarin een hondenbegeleider Stuart Davidson "druk uitoefent" op de hond door hem naar de grond te drukken en vervolgens probeert op te tillen. Toen de hond vast werd gehouden begon hij te grommen en probeerde te ontsnappen. Bij het optillen van de hond werd hij gebeten. De politie, gesteund door de familie van de overleden eigenaar, meldt dat dit het bewijs is dat de hond gevaarlijk is. De rechter deelt deze mening en heeft besloten dat de hond af moet worden gemaakt.

Inmiddels is bekend geworden dat dankzij de inzet van dierenbeschermers de zaak opnieuw voor de rechter komt. Tot die tijd blijft de hond in leven


Een vraag die dan naar boven komt is of dit terecht is. Wordt deze hond beoordeeld en veroordeeld vanwege zijn uiterlijk? Stel dat het een Newfoundlander of een Labrador was geweest, was dit dan ook de uitspraak geweest van de rechter?