Een waardig afscheid van een held (video)

Een waardig afscheid van een held (video)

Nieuws: Een waardig afscheid van een held (video)

De K-9 marinehond diende twee keer in Afghanistan, maakte deel uit van meer dan 240 missies en overleefde ongeveer 30 vuurgevechten. Hij werd 12,5 jaar oud

Maar volgens de partner van Rico, sergeant Russ Beckley Jr., gaat het om veel meer dan een militaire record. "Er is geen moment geweest dat het niet zijn missie en zijn doel was om bij mij te zijn. Ik was alles voor hem en hij was alles voor mij, " aldus Russ Jr. aan 24 Hours News.

Afgelopen vrijdag werden Beckley en Rico na een jaar weer herenigd met elkaar. Sinds 2012 was Rico met pensioen en woonde sindsdien bij de ouders van Russ jr en Russ jr voerde ondertussen nieuwe missies uit.

Op de beelden is goed te zien dat Rico echt aan zijn einde was. Op zaterdagochtend heeft de hele familie daarom besloten om hem in te laten slapen, hem rust te geven. En ze deden dat met heel veel eer. Zowel Russ Jr als Russ Sr. hebben gesproken terwijl een menigte dit eerbetoon bijwoonde. En dan wordt Rico mee naar binnen genomen waar hij in wordt geslapen, met de familie aan zijn zijde.

"Ik zat voornamelijk te denken aan hoe loyaal hij was voor onze familie, voor mijn zoon en voor mezelf. En naar ons land, " aldus Russ Sr. bij het laatste moment met Rico. "We hadden een heel mooi afscheid."

"Ik bedankte Rico. Voor alles wat hij heeft gedaan voor mij. En ik vertelde hem dat ik van hem hield, " zei Russ Jr..

Wat volgde was een echte militaire uitvaart. Russ Jr. hing de Amerikaanse vlag half stok. Bezoekers konden afscheid nemen en vervolgens droegen vader en zoon de kist met Rico met daarop de Amerikaanse vlag.

Het was een afscheid die past bij een Amerikaanse held. Direct na de dienst reed de familie Rico naar Grand Rapids om daar te worden gecremeerd. Ze zijn van plan om een ??speciale plek in huis te creëren om hem te eren.
bron 24hours news8.