Een waardig afscheid van een held (video)

Nieuws: Een waardig afscheid van een held (video)

De K-9 marinehond diende twee keer in Afghanistan, maakte deel uit van meer dan 240 missies en overleefde ongeveer 30 vuurgevechten. Hij werd 12,5 jaar oud

Maar volgens de partner van Rico, sergeant Russ Beckley Jr., gaat het om veel meer dan een militaire record. "Er is geen moment geweest dat het niet zijn missie en zijn doel was om bij mij te zijn. Ik was alles voor hem en hij was alles voor mij, " aldus Russ Jr. aan 24 Hours News.

Afgelopen vrijdag werden Beckley en Rico na een jaar weer herenigd met elkaar. Sinds 2012 was Rico met pensioen en woonde sindsdien bij de ouders van Russ jr en Russ jr voerde ondertussen nieuwe missies uit.

Op de beelden is goed te zien dat Rico echt aan zijn einde was. Op zaterdagochtend heeft de hele familie daarom besloten om hem in te laten slapen, hem rust te geven. En ze deden dat met heel veel eer. Zowel Russ Jr als Russ Sr. hebben gesproken terwijl een menigte dit eerbetoon bijwoonde. En dan wordt Rico mee naar binnen genomen waar hij in wordt geslapen, met de familie aan zijn zijde.

"Ik zat voornamelijk te denken aan hoe loyaal hij was voor onze familie, voor mijn zoon en voor mezelf. En naar ons land, " aldus Russ Sr. bij het laatste moment met Rico. "We hadden een heel mooi afscheid."

"Ik bedankte Rico. Voor alles wat hij heeft gedaan voor mij. En ik vertelde hem dat ik van hem hield, " zei Russ Jr..

Wat volgde was een echte militaire uitvaart. Russ Jr. hing de Amerikaanse vlag half stok. Bezoekers konden afscheid nemen en vervolgens droegen vader en zoon de kist met Rico met daarop de Amerikaanse vlag.

Het was een afscheid die past bij een Amerikaanse held. Direct na de dienst reed de familie Rico naar Grand Rapids om daar te worden gecremeerd. Ze zijn van plan om een ??speciale plek in huis te creƫren om hem te eren.
bron 24hours news8.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z