13 voedingsmiddelen die je niet aan je hond moet geven

13 voedingsmiddelen die je niet aan je hond moet geven

Nieuws: 13 voedingsmiddelen die je niet aan je hond moet geven

De voor de mens meest gewone voedingsmiddelen kunnen voor de hond fatale gevolgen hebben. Wat moet je vooral niet geven?

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je je hond nooit mag voeren. Niet elke hond zal plots dood neervallen als ze iets van onderstaand eten of drinken binnen hebben gekregen. Er moet namelijk altijd rekening gehouden worden met individuele gevallen, zoals ras, conditie van de hond, gewicht van de hond enzovoorts. Maar over het algemeen geldt dat voor iedere hond zorgvuldig om moet worden gegaan met onderstaand eten en drinken.

Maar hoe kan het dat sommige producten zo schadelijk zijn voor de hond?
Elk dier heeft een hele andere metabolisme (stofwisseling) ten opzichte van de mens. Metabolisme is in feite het proces van het afbreken van voedsel om dit om te zetten in energie.

Als je vermoedt dat je hond één van deze etenswaren of dranken binnen heeft gekregen, probeer dan te achterhalen hoeveel. Als je je zorgen maakt over je hond omdat hij zich anders gedraagt of omdat je het zelf niet vertrouwt bel dan gelijk je dierenarts. Zelfs als ze gesloten zijn, zullen ze altijd een buiten kantooruren beschikbaar zijn voor advies

1. Chocolade


Chocolade stimuleert het zenuwstelsel en het hart. De mogelijke gevolgen van vergiftiging: Braken, toegenomen dorst, rusteloosheid, agitatie, verhoogde of onregelmatige hartslag, verhoogde lichaamstemperatuur, tremoren (een voortdurende schudbeweging van één of meer lichaamsdelen en wordt veroorzaakt door een onwillekeurige contractie van spieren), epileptische aanvallen.

2. Druiven en Rozijnen


Druiven veroorzaken schade aan de nieren. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: verhoogde dorst, vaak plassen, lusteloosheid, braken.

3. Knoflook en Uien


Knoflook en ui brengen schade aan de rode bloedcellen toe waardoor bloedarmoede kan ontstaan. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: braken, roodgekleurde urine, zwakte, bloedarmoede.

4. Xylitol


(Gevonden in suikervrije kauwgom.) Xylitol veroorzaakt verhoogde insuline secretie, wat resulteert in een lagere bloedsuikerspiegel. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: braken, lethargie bij de hond ( slome en inactieve houding), gebrek aan coördinatie, toevallen, geelzucht, diarree.

5. Alcoholische Dranken


Alcohol tast het zenuwstelsel van de hond aan. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: braken, desoriëntatie, diarree, lusteloosheid, gebrek aan coördinatie, ademhalingsproblemen, tremoren (een voortdurende schudbeweging van één of meer lichaamsdelen en wordt veroorzaakt door een onwillekeurige contractie van spieren), coma, epileptische aanvallen.

6. Gist, Deeg van het Brood


De gist of ruwe deeg vormt gas in het spijsverteringskanaal en de fermentatie van gist veroorzaakt alcoholvergiftiging. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: Uitzetting van de buik, braken, desoriëntatie, diarree, lusteloosheid, gebrek aan coördinatie, ademhalingsproblemen, tremoren (een voortdurende schudbeweging van één of meer lichaamsdelen en wordt veroorzaakt door een onwillekeurige contractie van spieren), coma, epileptische aanvallen.

7. Macadamia noten


De macadamianoten veroorzaken problemen met de spier- en zenuwstelsel van de hond. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: braken, lethargie ( slome en inactieve houding), zwakte bij de hond, verhoogde lichaamstemperatuur, tremoren (een voortdurende schudbeweging van één of meer lichaamsdelen en wordt veroorzaakt door een onwillekeurige contractie van spieren).

8. Avocado


Een Avocado: bevat het gif persin die schade toebrengt aan de hartspier. Mogelijke gevolgen van vergiftiging: braken, diarree, lethargie ( slome en inactieve houding).

9. Citrus


De stengels, bladeren, schillen, vruchten en zaden van citrus planten bevatten verschillende hoeveelheden citroenzuur, etherische oliën die irritatie en eventueel ook problemen met het centraal zenuwstelsel kunnen veroorzaken indien grote hoeveelheden worden gegeten. Een kleine doses, zoals het eten van en enkele vrucht zal waarschijnlijk alleen wat maagklachten veroorzaken.

10. Kokos en kokosolie


Wanneer kleine hoeveelheden van kokos en kokos-gebaseerde producten worden ingenomen door de hond zal dit waarschijnlijk geen ernstige gevolgen hebben. Het vlees en de melk van verse kokosnoten bevatten oliën die de oorzaak kunnen zijn van maagklachten, of diarree. Het vocht van de kokosnoot bevat veel kalium en mag niet aan de hond worden gegeven.

11. Melk en zuivelproducten


Omdat dieren geen significante hoeveelheden van lactase (het enzym dat lactose afbreekt in melk), melk en andere zuivel gebaseerde producten bezitten veroorzaakt dit diarree of andere spijsverteringsproblemen.

12. Noten


Noten, zoals amandelen, pecannoten en walnoten bevatten grote hoeveelheden oliën en vetten. De vetten kunnen leiden tot braken en diarree en potentieel pancreatitis (alvleesklierontsteking) bij huisdieren.

13. Zaadjes van de appel


De behuizing van de zaadjes van de appel zijn giftig voor een hond aangezien ze een natuurlijke chemische stof (amygdlin) bevat die cyanide (een giftige stof die bestaat uit een koolstofatoom en een stikstofatoom) vrijgeeft wanneer het verteerd wordt. Dit is eigenlijk alleen een probleem bij een grote hoeveelheid. Om het veilig te spelen kun je beter de kern van de appel weggooien.