Man riskeert zijn leven om hond te redden (video)

Man riskeert zijn leven om hond te redden (video)

Nieuws: Man riskeert zijn leven om hond te redden (video)

Een man uit Bogota, Colombia riskeert zijn leven om de hond Luna van de bovenburen te redden. De hond bungelde tussen de reling op een 13 verdieping hoog

De eigenaar van Luna was niet thuis dus de enige manier om de hond te redden was via de buitenkant. Diego Andrés Dávila Jimenez probeerde eerste met een bezem om de hond terug te duwen, maar toen dat niet lukte besloot hij om omhoog te klimmen, zonder touw of andere veiligheidsmaatregelen.

Beneden het flatgebouw had zich inmiddels al een menigte verzameld zoals op bijgaande video te horen is. De mensen schreeuwden en hadden "voor het geval dat" al matrassen klaargelegd. "Ik stond niet bij de gevaren stil, ik heb ook niet naar beneden gekeken" aldus Jimenez.

Hij trok zich via de reling van de bovenburen op om vervolgens de hond in veiligheid te brengen. "Toen ik Luna in mijn handen had en ik naar beneden keek vlogen duizend gedachten door mijn hoofd," zei Jimenez . Zijn vriendin was een beetje boos, en schreeuwde "Boven blijven, niet meer naar beneden klimmen!" naar hem. Jimenez heeft een uur op het balkon gewacht, toen kwam de bovenbuurvrouw weer thuis. "Ze was in tranen en is me erg dankbaar dat ik haar hond heb kunnen redden."


Bron foto: screenshot bovenstaande video