Google Streetview? Welnee, doe ons maar Google Dogview!

Google Streetview? Welnee, doe ons maar Google Dogview!

Nieuws: Google Streetview? Welnee, doe ons maar Google Dogview!

Je zou denken dat het om een grap gaat als we het hebben over Google Dogview, maar niets is minder waar. Bekijk de stad door de ogen van twee Akita's.

Als je een stad gaat bezoeken waar je nog nooit eerder bent geweest en je wilt graag de leukste plekjes bezoeken, dan kun je je eigenlijk het beste rond laten leiden door iemand van de lokale bevolking. Want wie weet nou beter waar je de beste restaurantjes, de leukste kroegen en de mooiste bezienswaardigheden zijn.

Japan
Google is van mening dat de beste manier om een stad te gaan verkennen is je te laten rondleiden door een hond. Zo is er een samenwerking ontstaan tussen Google en de stad Odate in Japan.
Odate is de geboorteplaats van het ras Akita. De Akita is een rashond die bekend staat om hun ongelooflijke loyaliteit naar hun baas. Iets wat in de film Hachi: A Dog's Tale weergegeven wordt. Deze Amerikaanse dramafilm uit 2009 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de trouwe Akita Hachiko en geloof ons als we zeggen dat dit een echte tranentrekker is! Een absolute aanrader

Doe ons maar Google Dogview!
Om even terug te komen op de samenwerking tussen Google en de Japanse stad Odate. Twee Akita's genaamd Ako en Asuka leiden je rond om en om de stad Odate in deze geweldige DogView. Zullen ze je ook langs het bronzen beeld van Hachiko uit de film sturen? De DogView / Streetview beelden kun je hier terugvinden
Een filmpje over het maken van deze beelden is hier te zien:


Anderen bekeken ook