10 levenslessen die een hond ons kan leren

10 levenslessen die een hond ons kan leren

Nieuws: 10 levenslessen die een hond ons kan leren

Een hond vraagt niet veel, ze willen enkel liefde. En als je dat geeft krijg je een heleboel terug. Hier volgen 10 levenslessen die een hond ons kan leren.

Blijft dichtbij jezelf en verander niet voor een ander. Behandel een ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Een paar levenslessen, omdat het leven je dit gaandeweg leert.

Veel van onze kostbare tijd gaat verloren aan piekeren, aan spijt hebben van iets, aan een angst voor iets of zaken telkens maar uitstellen. Onze verwachtingen maken ons leven soms ontzettend zwaar en complex. We willen zo graag voldoen aan verwachtingen, willen presteren en een mooie carrière hebben. Maar waarom eigenlijk. Voor wie doen we dit?

Simpel, of toch niet?
Je hoort iemand wel eens zeggen "Was het leven maar zo simpel". Maar je kunt dit ook omdraaien. Waarom maken wij het ons zelf vaak zo moeilijk.

Laten we het gedrag van de hond eens onder de loep nemen. Ja, honden zijn relatief eenvoudige wezens; Ze eten, slapen, spelen, maken ruzie en houden van. Een hond vraagt niet veel. Het enige dat ze vragen is liefde en in ruil daarvoor krijgen we onvoorwaardelijke liefde terug. Ze kunnen ons ontroeren, ze kunnen ons blij maken, ze kunnen ons het gevoel van veilig zijn geven. Ze kunnen zoveel. Laten we eens kijken naar tien levenslessen die wij kunnen leren van de hond.

1. Loyaal zijn


Als er ook maar één wezen is dat bij ons blijft in zowel goede als slechte tijden, dan is het wel onze hond. Ze zullen ons nooit en te nimmer in de steek laten. Ook al balanceren we op het randje van de dood, ze zullen trouw blijven aan de baas. Tot aan het einde.

2. Vriendschap


Honden blijven echte vrienden ondanks onze fysieke misvormingen, onze rare gewoonten, onze psychische aandoeningen en ons soms verschrikkelijke gedrag naar ze. We kunnen ze helemaal verrot schelden, vergeten ze op te voeden, niets met ze doen of negeren. In hun ogen zullen we altijd hun beste vriend blijven.

3. Spelen en genieten


Elke dag weer, ongeacht hun leeftijd, honden zijn altijd wel in voor een spelletje. Ze leren ons de deur uit te gaan en te genieten van de momenten samen.

4. Onvoorwaardelijke liefde


Als een hond eenmaal van zijn baas houdt, dan is het tot het bittere einde. Ook al ben je een ontzettend naar individu, zodra je thuis komt zal je hond springen van blijdschap en en overladen met lebbers.

5. Oordeel niet


Een hond zal je niet veroordelen op je lelijke trui, of je minder mooie huis. Ze zullen je niet veroordelen op je uiterlijk of hoeveel geld je op de bank hebt. Het maakt een hond allemaal niet uit. Een hond oordeelt niet.

6. Yolo!


Het leven is kort, haal er alles uit wat er in zit, dit doet een hond ook! Geniet van het leven en geef liefde en blijdschap, trek je niks van anderen aan en ga uit je dak als je dat wilt. Denk maar eens aan die momenten dat je een hond helemaal gek ziet doen. Doe dit ook, geniet!

7. Accepteren


Het maakt niet uit of ze stinken, of ze een handicap hebben of een fysieke aandoening hebben. Honden omhelzen het leven zoals ze jou ook omhelzen en alles om hun heen, met acceptatie.

8. Vergeven

Hoe erg je je hond ook pijnigt, lichamelijk of geestelijk, ze zullen je vergeven. En ze zullen nog steeds voor je door het vuur gaan.

9. Verander niet


Stemmingswisselingen, een houding die verandert, een bipolaire stoornis. Je hond heeft geen flauw benul wat dit allemaal inhoudt. Hij zal altijd je harige vriend blijven, die vriend die weer blij is als je weer thuis komt, die van je blijft houden en je blijft beschermen.

10. Moed


Je hond die je beschermt, die voor je gaat lopen als hij denkt dat er gevaar dreigt. Een hond die heldendaden verricht zonder er ook maar iets voor terug te vragen. Honden die mensen redden, dat is moed.

Honden, we doen ze vaak tekort, maar wat kunnen we nog een boel van ze leren! Onbaatzuchtig, liefdevol, niet zo moeilijk doen. Geniet en leef!
Honden, ze zullen er altijd voor ons zijn!