Pas op met medicijn tegen vuurwerkangst bij honden

Nieuws: Pas op met medicijn tegen vuurwerkangst bij honden

Erik Dirks, een dierenarts uit Breda waarschuwt met klem om voorzichtig te zijn met een aantal medicijnen die gebruikt worden voor honden die vuurwerkangst
Erik Dirks, een dierenarts uit Breda waarschuwt met klem om voorzichtig te zijn met een aantal medicijnen die gebruikt worden voor honden die vuurwerkangst hebben.Zijn advies is om dit soort middelen, die cepromazine als werkzame stof hebben, absoluut niet te gebruiken. In 2012 werd dit middel door de hondenbescherming als bestempelt als "bijzonder hond-onvriendelijk" De meest bekende naam waaronder dit medicijn te verkrijgen is, is Vetranquil. Dit medicijn zorgt ervoor dat de spieren van de hond verslappen. Het gevaar hiervan is, dat de eigenaar denkt dat de hond lekker rustig is, maar dit is pertinent niet waar. De spieren van de hond verslappen weliswaar, maar de zintuigen van de hond worden juist enorm versterkt. Dit houdt in dat de hond veel mer stress heeft, maar dit niet duidelijk kan maken, omdat de spieren verslapt zijn. Een erg groot bijkomend en gevaarlijk nadeel is ook nog eens dat de hond door dit medicijn niet in staat is om zijn lichaamstemperatuur op pijl te houden, met onderkoeling als gevolg.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar dit artikel: Vuurwerkangst bij hond of kat

Hélène

geplaatst op 1 maart 2017 | 22:29

Mijn toenmalige Welsh terriër kreeg in een zomer met veel onweer medicatie. Ik heb hem 1/4 van de voorgeschreven dosis gegeven en hij is 2 dagen zo ongeveer bewusteloos geweest. Daarna leken zijn hersenen aangetast. Hij is nooit meer de oude geworden. Net voor zijn 17e verjaardag hebben we hem laten inslapen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto