Pas op met medicijn tegen vuurwerkangst bij honden

Nieuws: Pas op met medicijn tegen vuurwerkangst bij honden

Erik Dirks, een dierenarts uit Breda waarschuwt met klem om voorzichtig te zijn met een aantal medicijnen die gebruikt worden voor honden die vuurwerkangst

Erik Dirks, een dierenarts uit Breda waarschuwt met klem om voorzichtig te zijn met een aantal medicijnen die gebruikt worden voor honden die vuurwerkangst hebben.Zijn advies is om dit soort middelen, die cepromazine als werkzame stof hebben, absoluut niet te gebruiken. In 2012 werd dit middel door de hondenbescherming als bestempelt als "bijzonder hond-onvriendelijk" De meest bekende naam waaronder dit medicijn te verkrijgen is, is Vetranquil. Dit medicijn zorgt ervoor dat de spieren van de hond verslappen. Het gevaar hiervan is, dat de eigenaar denkt dat de hond lekker rustig is, maar dit is pertinent niet waar. De spieren van de hond verslappen weliswaar, maar de zintuigen van de hond worden juist enorm versterkt. Dit houdt in dat de hond veel mer stress heeft, maar dit niet duidelijk kan maken, omdat de spieren verslapt zijn. Een erg groot bijkomend en gevaarlijk nadeel is ook nog eens dat de hond door dit medicijn niet in staat is om zijn lichaamstemperatuur op pijl te houden, met onderkoeling als gevolg.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar dit artikel: Vuurwerkangst bij hond of kat

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z