Hond houdt gewonde vriend in leven door eten te brengen

Hond houdt gewonde vriend in leven door eten te brengen

Nieuws: Hond houdt gewonde vriend in leven door eten te brengen

Dat honden een onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit hebben naar hun baas is algemeen bekend. Maar ze hebben dit ook naar elkaar toe.

Afgelopen maand werden redders van de SPCA in Zuid-Afrika gewaarschuwd dat er een paar verdwaalde zwerfhonden ineengedoken langs de kant van de spoorlijn zaten in de buurt van de stad Durban. Toen inspecteur Lucas Moloi daar aankwam verwachte hij honden aan te treffen die beide gewond waren. Echter bleek dat maar één van de twee honden gewond was. De andere hond, genaamd Hero, bleef zijn gewonde vriend de hele tijd gezelschap te houden. Maar Hero deed meer dan dat.

Hoewel het onduidelijk is hoe lang de gewonde hond daar al lag heeft Hero nooit de hoop opgegeven en bleef hij bij zijn vriend. "Beveiligingsmedewerkers in het gebied hadden reeds gemeld dat ze de hond (Hero) hadden gezien op zoek naar voedsel. En dat Hero dit voedsel meenam voor zijn gewonden vriend," schreef SPCA Durban op Facebook .

"Toen Inspecteur Moloi de gewonde viervoeter optilde en meenam om hem in veiligheid te brengen week Hero niet van zijn zijde," is te lezen in het bericht.

Beide honden werden vervolgens meegenomen naar een veilige plek. Helaas was de gewonde viervoeter dusdanig gewond dat hij ingeslapen moest worden. Maar degene die hem in leven hield verdiende niet alleen een naam die hij verdiende, Hero, maar ook een goed leven. "Hero is zo'n geweldige hond! Hij is ontzettend lief en wanhopig op zoek naar liefde," schrijft de SPCA in een oproep om voor Hero een huis te vinden. "Hij is dol op buikje kriebelen en smeekt je om verder te gaan als je daar mee stopt."

Hero is inmiddels geadopteerd door een liefdevolle familie die, zonder twijfel, zich gelukkig mag prijzen om zo'n trouwe hond in huis te mogen hebben.
bron foto: SPCA Durban op Facebook

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6

Golden Retriever-puppy's

Drie Kennel Club geregistreerde Golden Retriever Dog-puppy's. Een donkerder goud, een crème en een b