Nieuw vlooienmiddel op de markt, Activyl.

Nieuw vlooienmiddel op de markt, Activyl.

Nieuws: Nieuw vlooienmiddel op de markt, Activyl.

Activyl is een nieuw bestrijdingsmiddel die dient voor de behandeling en de preventie van vlooienplagen bij zowel de kat als de hond.

ACTIVYL is een stof die snel droogt, geurloos is en die ook na het nat worden van de hond/kat nog steeds werkzaam blijft. Activyl wordt toegediend via een pipet. ACTIVYL is het eerste middel dat vlooien doodt met behulp van metabole activatie, ofwel bioactivatie en moet elke maand worden aangebracht. Activyl bevat Indoxacarb en dit is een nieuwe stof op het gebied van diergezondheid waartegen vlooien voor zover bekend niet resistent zijn. Na te zijn aangebracht, wordt indoxacarb door vlooien opgenomen en omgezet in een uiterst actieve metaboliet. Als gevolg daarvan stoppen vlooien met eten en gaan ze binnen een paar uur dood.

Innovatieve vlooienbestrijding
David Hallas, BVSc en franchise hoofd gezelschapsdieren bij MSD Animal Health:
”Beide producten zullen uitsluitend via dierenartsen verkrijgbaar zijn. Zowel honden en katten als hun eigenaars profiteren van een innovatieve vlooienbestrijding”

Thierry Martine, DVM, global product director antiparasitica bij gezelschapsdieren:
“ACTIVYL is een compleet nieuwe benadering rond de meest recente vernieuwing op het gebied van vlooienbestrijding – bioactivatie – die in ACTIVYL Tick Plus wordt gecombineerd met de vertrouwde bescherming tegen teken die permethrin biedt.”
(bron:laboratorium.nl)

Anderen bekeken ook