Hond met abnormale kop wil gewoon lief gevonden worden

Hond met abnormale kop wil gewoon lief gevonden worden

Nieuws: Hond met abnormale kop wil gewoon lief gevonden worden

Picasso, een Corgi mix met een afwijking aan zijn gezicht had geen kans op een nieuwe huis en belande hierdoor op de euthanasielijst in het asiel, totdat..

Pablo en Picasso, twee zo later bleek onafscheidelijke broertjes, werden geboren in een achtertuin van een fokker. Het nest bestond uit meerdere pups en allemaal hadden ze vrij snel een nieuw huis gevonden, inclusief Pablo. Maar Picasso had minder geluk. Vanwege zijn aangeboren merkwaardige kop zag deze fokker geen andere keuze dan Picasso naar het asiel Porterville Animal Shelter in Californië te brengen. De bovenkaak van Picasso wijkt sterk af naar rechts, waardoor zijn hele gelaat er vreemd uitziet. Het asiel zag geen andere optie dan Picasso op de euthanasielijst te zetten.

Lot uit de loterij?
Pablo, het broertje van Picasso werd geadopteerd, maar zijn nieuwe familie besloot om Pablo af te staan. En zo belandde Pablo in hetzelfde asiel als waar zijn broertje Picasso ook zat. Voor beide pups bleek dit een lot uit de loterij, want de broertjes hebben een ongelooflijke band met elkaar. Maar helaas, ook Pablo kwam op de euthanasielijst terecht.

Een team van Luvable Dog Rescue stond klaar om weer een paar honden op te halen uit Porterville Animal Shelter. ( Luvable Dog Rescue is een non-profit organisatie die zich inzet om honden die weinig kans hebben om geadopteerd te worden helpen.)

Pablo en Picasso

Vrijwilliger Liesl Wilhardt van Luvable Dog Rescue nam contact op met Shannon Corbit van het Porterville Animal Shelter en vroeg haar of er honden zaten die speciaal zijn vanwege hun uiterlijk of gedrag. Shannon vertelde over Pablo en Picasso en stuurde foto's toe. Op één van de foto's lag Picasso, opgerold in zijn bed met een trieste blik."Liefde op het eerste gezicht", aldus Liesl Wilhardt.

Na weken van observatie weet Luvable Dog Rescue in ieder geval zeker dat deze honden alleen samen geadopteerd mogen worden.

Op het moment dat Wilhardt hoorde dat Picasso op de euthanasielijst stond wist ze gelijk dat Picasso een kans verdiende. En toen Wilhardt hoorde dat ook het broertje van Picasso afgemaakt zou worden besloot ze om ook Pablo een kans te geven.

Niemand begreep waarom deze twee broertjes op de euthanasielijst terecht waren gekomen. Beide jongens zijn zo ongelooflijk lief en zacht. Niet alleen naar elkaar, want het zijn echte onafscheidelijke maatjes, maar ook naar iedereen die ze ontmoeten. Na weken van observatie weet Luvable Dog Rescue in ieder geval zeker dat deze honden alleen samen geadopteerd mogen worden.
Grappig genoeg is Picasso de meest open hond van de twee. Pablo is ietwat schuwer dan zijn broertje.

Picasso zal nog een operatie moeten ondergaan om tanden te verwijderen die tegen zijn kaak aanduwen en pijn veroorzaken, maar zodra dit helemaal genezen is dan kan de start gemaakt worden om te zoeken naar een nieuw huis voor de twee broertjes.

Picasso bij de dierenarts

Wil je weten hoe het verder gaat met Picasso en Pablo? Kijk dan op de instagram van Luvable Dog Rescue