Nieuwe wereldrecord voor Rocko? (video)

Nieuws: Nieuwe wereldrecord voor Rocko? (video)

Rocko, een Duitse Dog is hard op weg om het nieuwe record te verbreken, namelijk de grootse hond ter wereld.

"We wisten niet dat hij ging zo groot zou worden, het lijkt wel of hij deels pony, deels hond is" aldus Nicholas Helms, een van de eigenaren van Rocko.

Op een jonge leeftijd van slechts 2 jaar oud heeft de Duitse Dog al een schofthoogte van 101,6 cm. Het is echt geen schoothondje, alhoewel Rocko daar zelf anders over denkt. "Hij denkt dat hij een Chihuahua of zoiets is," aldus Helms.

Rocko is de eerste Duitse Dog van Nicholas Helms en Jessica Williams . Niet wetende wat hun te wachten zou staan, beseften ze wel dat hij al op jonge leeftijd behoorlijk groot was. Toen ze Rocko kregen was hij 8 weken oud en had Rocko al de grootte van een 6 maanden oude labrador. En hij is nooit gestopt met groeien. Met dit enorme tempo van groeien is Rocko hard om weg om records te verbreken. Voor Rocko stond het record op de de naam van Zeus, een Duitse Dog van ruim 111cm. Zeus overleed in september 2014.
Afgezien van zijn grootte heeft de ruim 72 kilogram wegende reus ontzettend veel karakter, het is bijna mensachtig. "Als er een documentaire op de televisie is en daarin wordt een dier gekwetst, begint Rocko te huilen en wordt narrig. Het is echt heel bizar," aldus Williams.

Terwijl het echtpaar wacht op de uitslag of Rocko het record gaat verbreken houden ze Rocko zoals altijd in top-conditie."Hij groeit op de juiste snelheid, is ontzettend gezond met een sterk hart"

Het duurt nog ongeveer 12 weken voordat het koppel hoort of Rocko kans maakt op de titel in het Guinness Book of Records.


bron foto: Screenshot ingesloten video

Anderen bekeken ook
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z