Pitbull redt leven van baasje

Nieuws: Pitbull redt leven van baasje

Kilo, een 12 jaar oude pitbull, werd bij een inbraak in een appartement in New York neergeschoten toen hij uithaalde naar een inbreker.

De inbreker, iemand die zich voordeed als een FedEx bezorger, drong het appartement in Staten Island binnen om zogenaamd een pakketje te bezorgen.

Justin Becker, de eigenaar van het appartement en de baas van Kilo, duwde de inbreker op de grond. Op dat moment kwam Kilo in actie.

Becker:”Mijn hond stak zijn hoofd uit de deur, waarop de inbreker hem in het hoofd schoot". De kogel doorboorde Kilo's schedel en verliet hem via zijn nek, waardoor hij gespaard bleef van een wisse dood. De New York Post meldt dat de schutter daarna weg is gerend.

Een wonder
Dokter Greg Panarello, van de dierenkliniek die Kilo opereerde: "Het is een wonder dat Kilo het overleefde. Hij heeft veel geluk gehad". Op het verband van Kilo werd de “S” getekend, wat staat voor Superheld.

Dat Kilo dit drama zou overleven was een wonder volgens Becker en zijn vriendin. Maar de pitbull Kilo gaf niet op en liet zijn baasjes niet in de steek. In de South Shore dierenkliniek bleek uit een röntgenfoto dat de kogel Kilo's hoofd had geraakt, maar nooit in zijn schedel was doorgedrongen.

Het lijkt er ook op dat de hond er geen hersenletsels aan zal overhouden. Inmiddels is Kilo weer thuis en zit aan de antibiotica en pijnstillers.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Centraal- Aziatische herdershond (puppyà

Sterk, benig, heldere vertegenwoordiger van het ras met karakter niet agressief, maar moedig, in st

Friese Stabij pups met stamboom

Knappe, sociale Friese Stabij pups, raszuiver en met stamboom. Geboren op 7 mei en mogen vanaf 1 jul