Pitbull redt leven van baasje

Pitbull redt leven van baasje

Nieuws: Pitbull redt leven van baasje

Kilo, een 12 jaar oude pitbull, werd bij een inbraak in een appartement in New York neergeschoten toen hij uithaalde naar een inbreker.

De inbreker, iemand die zich voordeed als een FedEx bezorger, drong het appartement in Staten Island binnen om zogenaamd een pakketje te bezorgen.

Justin Becker, de eigenaar van het appartement en de baas van Kilo, duwde de inbreker op de grond. Op dat moment kwam Kilo in actie.

Becker:”Mijn hond stak zijn hoofd uit de deur, waarop de inbreker hem in het hoofd schoot". De kogel doorboorde Kilo's schedel en verliet hem via zijn nek, waardoor hij gespaard bleef van een wisse dood. De New York Post meldt dat de schutter daarna weg is gerend.

Een wonder
Dokter Greg Panarello, van de dierenkliniek die Kilo opereerde: "Het is een wonder dat Kilo het overleefde. Hij heeft veel geluk gehad". Op het verband van Kilo werd de “S” getekend, wat staat voor Superheld.

Dat Kilo dit drama zou overleven was een wonder volgens Becker en zijn vriendin. Maar de pitbull Kilo gaf niet op en liet zijn baasjes niet in de steek. In de South Shore dierenkliniek bleek uit een röntgenfoto dat de kogel Kilo's hoofd had geraakt, maar nooit in zijn schedel was doorgedrongen.

Het lijkt er ook op dat de hond er geen hersenletsels aan zal overhouden. Inmiddels is Kilo weer thuis en zit aan de antibiotica en pijnstillers.