Je huisdier is een spiegel van jezelf

Nieuws: Je huisdier is een spiegel van jezelf

Auteur Richard Wiseman schrijft in zijn boek dat mensen die vissen hebben gelukkiger zijn dan mensen die een hond of een kat hebben.

Als je een hond hebt, dan ben je het meest aangename gezelschap. Heb je katten rondlopen in je huis, dan ben je het meest afhankelijk en emotioneel instabiel. Ben je de trotse eigenaar van een reptiel, dan ben je het meest onafhankelijk.

Het schijnt dat je huisdier ook een gevoel voor humor heeft. Van de hondenbezitters menen maar liefst 62% dat hun trouwe viervoeter een gevoel voor humor heeft. Een aanzienlijke hoge score ten opzichte van de reptielen (0%), vogels (38%), paarden (42%, katten (48% en vissen (57%).

Naar mate baas en huisdier langer bij elkaar zijn, vertonen ze steeds meer overeenkomsten aldus Wiseman. Je huisdier is als een spiegel. Dus kom je iemand tegen die een trotse hondenbezitter is, vraag hem dan zijn hond te beschrijven, dan kom je alles over hem te weten.

Alles is terug te lezen in het boek van Wiseman: Het staat allemaal beschreven in zijn boek: 59 Seconds: Change Your Life in Under a Minute

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Prachtige labmaraner pups

De Labmaraner is een kruising tussen een labrador en een weimaraner. In dit geval is de vader een zi

Prachtige korthaar collie pups zoeken nog een nieuw baasje

Deze prachtige Korthaar Collie pups, Schotse herdershonden met korte vacht, zijn nog op zoek naar ee