Je huisdier is een spiegel van jezelf

Je huisdier is een spiegel van jezelf

Nieuws: Je huisdier is een spiegel van jezelf

Auteur Richard Wiseman schrijft in zijn boek dat mensen die vissen hebben gelukkiger zijn dan mensen die een hond of een kat hebben.

Als je een hond hebt, dan ben je het meest aangename gezelschap. Heb je katten rondlopen in je huis, dan ben je het meest afhankelijk en emotioneel instabiel. Ben je de trotse eigenaar van een reptiel, dan ben je het meest onafhankelijk.

Het schijnt dat je huisdier ook een gevoel voor humor heeft. Van de hondenbezitters menen maar liefst 62% dat hun trouwe viervoeter een gevoel voor humor heeft. Een aanzienlijke hoge score ten opzichte van de reptielen (0%), vogels (38%), paarden (42%, katten (48% en vissen (57%).

Naar mate baas en huisdier langer bij elkaar zijn, vertonen ze steeds meer overeenkomsten aldus Wiseman. Je huisdier is als een spiegel. Dus kom je iemand tegen die een trotse hondenbezitter is, vraag hem dan zijn hond te beschrijven, dan kom je alles over hem te weten.

Alles is terug te lezen in het boek van Wiseman: Het staat allemaal beschreven in zijn boek: 59 Seconds: Change Your Life in Under a Minute

Anderen bekeken ook