Glaucoom bij de hond, laat hem niet inslapen

Glaucoom bij de hond, laat hem niet inslapen

Nieuws: Glaucoom bij de hond, laat hem niet inslapen

De Hasseltse Daphne Van Leest is de trotse eigenaar van de Amerikaanse Stafford Ushy. Ushy kreeg problemen met haar ogen wat resulteerde in Glaucoom.

Daphne: “Heel wat mensen laten hun hond op zo'n moment inslapen, maar ik wil hen oproepen om dat niet te doen. Ushy is sinds haar operatie blijer dan ooit tevoren.”
Glaucoom is een oogaandoening waarbij de druk in een oog zo hoog wordt dat uiteindelijk blindheid het gevolg wordt. "Vorig jaar in september begon Ushy problemen met haar ogen te krijgen, maar ondertussen had ze er zoveel last van dat alleen een operatie haar nog kon redden. Heel wat mensen beslissen op zo'n moment om hun hond te laten inslapen, maar ik heb dat uiteindelijk niet gedaan. En ik heb daar nog geen moment spijt van gehad", aldus Daphne.

Ushy werd begin deze week geopereerd en Daphne zegt: “De dierenarts heeft Ushy haar twee ogen verwijderd en de wonden nadien dichtgenaaid. En sindsdien is Ushy blijer dan ooit tevoren. Oké, ze moet leren leven met haar blindheid, maar ze kwispelt en ziet er heel gelukkig uit. In totaal heb ik zo'n 3.000 euro aan dierenartskosten betaald, maar dat heb ik er voor over.

"Ook heb ik de operatie in het begin van mijn vakantie gepland, zodat ik de komende drie weken thuis ben om Ushy verder te verzorgen. Ze slaapt zelfs bij mij in bed om te vermijden dat ze 's nachts haar wonden zou openkrabben." Dat alles doet Daphne puur uit dierenliefde. "Hopelijk kan ik met dit verhaal andere mensen, die met hun hond hetzelfde aan de hand hebben, overtuigen om hun trouwe vriend niet te laten inslapen."(bron:gva)