89 pups in beslag genomen in Brabant

89 pups in beslag genomen in Brabant

Nieuws: 89 pups in beslag genomen in Brabant

Bij invallen in Noord-Brabant zijn 89 puppies in beslag genomen. De illegale handel in pups, die vaak doodziek zijn, is al jaren een doorn in het oog

De belastingdienst, de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben gezamenlijk deze actie opgezet bij twee hondenhandelaren. Deze onderzoeken zijn in gang gezet doordat er meldingen werden gemaakt van het verkopen van zieke pups.

Anja en haar dochter, één van de gedupeerden reageerde opgelucht. Afgelopen december kochten ze een Teckel pup bij één van de handelaren, die al snel ziek bleek te zijn. De pup stopte met eten. De baasjes lieten een kijkoperatie uitvoeren en daaruit bleek dat de darmen niet goed functioneerden en dat de maag helemaal ontstoken was. Een week na de aanschaf moesten ze het hondje in laten slapen. Anja besluit contact op te nemen met de hondenhandelaar. Ze kreeg de volle laag; Anja had het recht niet om naar haar eigen dierenarts te gaan. Volgens de fokker staat in de koopvoorwaarden dat zieke dieren alleen door hun eigen dierenarts onderzocht mogen worden.

In drie bedrijfspanden en twee woningen vonden de onderzoeken plaats. Hierbij zijn onder andere illegale diergeneesmiddelen in beslag genomen, (steek-)wapens en een grote hoeveel en contact geld. Tot dusver is nog niemand aangehouden. Op één van de locaties werden 89 pups aangetroffen die geïmporteerd waren. De pups waren niet of niet op de juiste wijze gevaccineerd tegen hondsdolheid (rabiës ). De pups worden momenteel ergens anders opgevangen en zullen allemaal nagekeken en geënt worden door een dierenarts .

Update: Er heeft opnieuw een inval plaatsgevonden