Ook onze honden liggen er wakker van

Ook onze honden liggen er wakker van

Nieuws: Ook onze honden liggen er wakker van

Iedereen kent het wel. Erg moe zijn, maar de slaap niet kunnen vatten omdat er duizend en één dingen door je hoofd gaan. Wist je dat honden dat ook hebben?

's Ochtends vroeg wakker worden en je helemaal brak voelen en je weet precies waar het door komt. Het lukte maar niet om in slaap te komen. Draaien en woelen en maar nadenken over dingen doe je nog moet doen of over zaken die gebeurt zijn waar je een slecht gevoel bij hebt.

"Was ik maar een hond, die hebben geen zorgen"
Laat een Hongaars onderzoeksteam nou aan hebben getoond dat onze lieve trouwe viervoeters net zoveel last kunnen hebben van piekeren als wij mensen! Dit staat gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the Royal Society B

Harvard University
Harvard University publiceerde eerder een artikel dat honden, net als wij mensen, dromen van de dingen die hen overdag heeft beziggehouden. Een verklaring die Harvard University gaf was:

" Het is op een minder logische wijze en een stuk visueler, maar er is geen enkele reden om te denken dat honden heel anders dromen dan mensen. Waarschijnlijk dromen ze van het gezicht van hun baasje, of over hun geur. En hoe ze de baas gelukkig kunnen maken of kunnen plagen''


Positieve en negatieve emotionele ervaringen


De zestien honden die gebruikt werden voor deze honden werden vlak voor ze gingen slapen blootgesteld aan positieve en negatieve emotionele ervaringen. Naar aanleiding hiervan werd hun slaappatroon bestudeerd. Hierbij werd bijvoorbeeld de hond vlak voor hij ging slapen nog even geknuffeld door zijn baas (positieve ervaring) of werd benaderd door een dominant, intimiderend persoon vlak voor het slapen (de negatieve ervaring).

Honden die door hun baasje nog even lekker werden geknuffeld sliepen verrassend dieper en consistenter, terwijl de honden met de negatieve ervaring (benaderd door dominant, intimiderend persoon) veel vaker wakker werden en langer bleven hangen in hun remslaap.

Gedragsproblemen
Het totale aantal uren aan slaap is bij beide ervaringen gelijk, maar de periodes van diepe slaap zijn relatief korter. Nu kan dit voor een nachtje natuurlijk niet heel erg veel kwaad, maar "als de honden vaak slecht slapen door stress, kunnen zich mogelijk gedragsproblemen ontwikkelen," aldus hoofdonderzoekster Anna Kiss

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6