Broodfokker failliet, 400 honden dreigen hongerdood

Nieuws: Broodfokker failliet, 400 honden dreigen hongerdood

KASTERLEE - België: Door een juridisch touwtrek-spelletje zijn er meer dan 400 honden een speelbal geworden en dreigen deze fokhonden aan een hongerdood

“Vanaf vandaag krijgen de dieren geen eten meer. Volgens de vorige eigenaar van de failliete bvba Just Dogs is er geen geld meer voor voeding. Maar Dierenwelzijn stelt nu dat de honden mijn verantwoordelijkheid zijn”, reageert een verontwaardigde curator Bruno Van Impe.

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft zich gisteren burgerlijke partij gesteld tegen Just Dogs. “Er is veel meer aan de hand. Dit faillissement is georkestreerd en de dieren worden gebruikt als chantagemiddel. Zulke perverse praktijken kunnen wij niet dulden”, aldus Michel Vandenbosch van GAIA.

Schulden
Broodfokker Gerd W. uit Kasterlee,de eigenaar van BVBA Just Dogs, heeft afgelopen donderdag 24 maart 2016 de stekker uit zijn bedrijf getrokken vanwege de enorme schulden (ongeveer 1,7 miljoen Euro) bij de RSZ en de belasting. Vanaf 24 maart 2016 is curator Bruno Van Impe uit Deurne verantwoordelijk voor de afhandeling van het faillissement. Van Impe verklaard: " Ik ben op bezoek geweest in de fokkerij en heb daar in totaal 402 honden geteld. Zelf ben ik geen dierenexpert, maar naar mijn normen zagen die honden er toch niet verzorgd uit. Ik heb zoals steeds foto’s van de situatie laten maken en zal die indien gewenst, ook overmaken aan het parket”. Een medewerkster van Van Impe heeft tijdens het bezoek de ruimtes vroegtijdig verlaten omdat ze de wantoestanden (uitgemergelde dieren en puppy's) niet aan kon zien.
bron:hbvl.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z