Broodfokker failliet, 400 honden dreigen hongerdood

Broodfokker failliet, 400 honden dreigen hongerdood

Nieuws: Broodfokker failliet, 400 honden dreigen hongerdood

KASTERLEE - België: Door een juridisch touwtrek-spelletje zijn er meer dan 400 honden een speelbal geworden en dreigen deze fokhonden aan een hongerdood

“Vanaf vandaag krijgen de dieren geen eten meer. Volgens de vorige eigenaar van de failliete bvba Just Dogs is er geen geld meer voor voeding. Maar Dierenwelzijn stelt nu dat de honden mijn verantwoordelijkheid zijn”, reageert een verontwaardigde curator Bruno Van Impe.

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft zich gisteren burgerlijke partij gesteld tegen Just Dogs. “Er is veel meer aan de hand. Dit faillissement is georkestreerd en de dieren worden gebruikt als chantagemiddel. Zulke perverse praktijken kunnen wij niet dulden”, aldus Michel Vandenbosch van GAIA.

Schulden
Broodfokker Gerd W. uit Kasterlee,de eigenaar van BVBA Just Dogs, heeft afgelopen donderdag 24 maart 2016 de stekker uit zijn bedrijf getrokken vanwege de enorme schulden (ongeveer 1,7 miljoen Euro) bij de RSZ en de belasting. Vanaf 24 maart 2016 is curator Bruno Van Impe uit Deurne verantwoordelijk voor de afhandeling van het faillissement. Van Impe verklaard: " Ik ben op bezoek geweest in de fokkerij en heb daar in totaal 402 honden geteld. Zelf ben ik geen dierenexpert, maar naar mijn normen zagen die honden er toch niet verzorgd uit. Ik heb zoals steeds foto’s van de situatie laten maken en zal die indien gewenst, ook overmaken aan het parket”. Een medewerkster van Van Impe heeft tijdens het bezoek de ruimtes vroegtijdig verlaten omdat ze de wantoestanden (uitgemergelde dieren en puppy's) niet aan kon zien.
bron:hbvl.

Anderen bekeken ook