Kan een dier een aardbeving voorspellen

Nieuws: Kan een dier een aardbeving voorspellen

Om aardbevingen te voorspellen gebruikt Noord Korea honden. De staatstelevisie vraagt de bevolking om hun huisdier goed in de gaten te houden

Of dieren inderdaad in staat zijn aardbevingen te voorspellen, daar zijn de wetenschappers verdeeld over. National Geographic publiceerde in 2004 een rapport over de Tsunami die zuidoost Azië trof. In dat rapport wordt gesteld dat vlak voor de ramp zich voltrok, de flamingo’s en de olifanten massaal hoog gelegen gebieden opzochten en honden liever in huis bleven. Er zijn levende wezens die gevoelig lijken te zijn voor elektromagnetische signalen met een lage frequentie.

Het magazine van National Geographic:”'De overtuiging dat wilde en tamme dieren over een zesde zintuig beschikken - en dus op voorhand weten wanneer de aarde gaat beven - bestaat al jaren'.

Jim Berkland, een bekende geoloog, gebruikt gegevens over weggelopen huisdieren voor het voorspellen van aardbevingen. Berkland claimt dat de desoriëntatie van zeedieren (denk aan de massale vissterfte eerder deze maand in Redondo Beach vlakbij Los Angeles) te maken heeft met het fenomeen dat vlak voor een aardbeving optreedt, namelijk een gewijzigd aardmagnetisme. Berkland zegt er van overtuigd te zijn dat ook de landdieren deze gewijzigd aardmagnetisme opmerken en dat de dieren hierdoor gedesoriënteerd raken.

Voor wat betreft de aardbevingen heeft Berkland het bij 75% van zijn voorspellingen juist. De aardbeving die San Fransisco in 1989 trof werd door hem vier dagen van te voren voorspelt. De week van 19-026 maart wordt voor de Amerikaanse westkust kritiek aldus Berkland.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z