Zwaardere straf voor achterlaten hond in hete auto

Zwaardere straf voor achterlaten hond in hete auto

Nieuws: Zwaardere straf voor achterlaten hond in hete auto

Ruim 51.000 mensen hebben een petitie hebben ondertekend voor zwaardere straffen voor het achterlaten van een hond in een hete auto.

In de Tweede Kamer zal vandaag de petitie aangeboden worden waarin wordt gepleit voor het zwaarder straffen van personen die een hond in een te hete auto achterlaten.

Veel handtekeningen
We lezen het helaas maar al te vaak in de zomer dat er weer een hond gered moest worden uit een snikhete auto. En helaas gebeurde het ook dat de hulp te laat kwam. Genoeg is genoeg dachten de initiatiefnemers. Marc Weterings, één van de initiatiefnemers van de petitie, wist ruim 51.000 handtekeningen te verzamelen.

Oververhitting
In dit artikel valt te lezen wat oververhitting doet met je hond en wat symptomen kunnen zijn als de hond oververhit is.

Waarom deze petitie
Marc Weterings. "Op dit moment is er geen goede maatstraf voor. De dader komt er vaak met een waarschuwing vanaf."

Maar een warme auto kan heel gevaarlijk zijn voor een hond, legt Weterings uit: "Zelfs als het buiten maar 21 graden is. Na een half uurtje is het dan in de auto al 30 graden." En daar zouden honden slecht tegen kunnen. "Honden kunnen niet zweten en als het te wam wordt, kookt het bloed en gaan ze dood."

Mensen moeten zich er bewust van worden en het moet strafbaar worden vindt Wetering, "Geen waarschuwingen, geen proces verbaal. Het verschilt nu teveel per gemeente wat hiermee gebeurt."
Het hele interview is hier terug te luisteren