Niemand weet waarom deze asielhond zo dik werd

Nieuws: Niemand weet waarom deze asielhond zo dik werd

Niemand wist ook maar iets van de achtergrond van Daisy toen ze afgelopen zaterdag werd genomen uit het asiel. Niemand wist ook maar iets van Daisy.

Wat ze wel wisten is dat deze hond al vijf jaar in het asiel leefde. Maar de eigenaresse kreeg de diagnose kanker en de mevrouw zocht hulp van lokale hulporganisaties om haar honden over te nemen.

Er moesten een paar personen aan te pas komen om Daisy op te tillen en weg te halen bij het opvanghuis. Ze werd opgenomen door de Forgotten Pet Advocates (FPA), in Pearland, Texas.

"Hoe het verder moet met Daisy is nog moeilijk te bepalen. Haar vacht is in slechte staat vanwege haar slechte gezondheid," aldus Amy Beasley, die Daisy voor de FPA in de opvang gaat nemen.

"We weten niet hoeveel ze weegt en vanwege haar conditie komt de dierenarts hier naar te komen om bloed af te nemen en testen uit te voeren", aldus Beasley. "Ik ben niet in staat om haar te wegen, maar haar omvang is bijna 112 cm!"

"Ze kan wel lopen", aldus Beasley. "maar ze is gewoon erg voorzichtig. Gisterenavond liep ze door de achterdeur naar buiten en nam ze één trede. Toen hoorde ze andere honden blaffen en besloot weer naar binnen te gaan."

"Tot de dierenarts hier is, weten we niet hoe het met de gezondheid is van Daisy", zegt Beasley. "Ze voelt zich hier bij de andere honden al wel een beetje thuis. Gisterenavond wilde ze bij de andere honden slapen en 's ochtends stond ze al bij de deur te wachten om naar buiten te gaan. "

Daisy heeft nog een lange weg te gaan maar ze is in goede handen bij haar pleeggezin. "Zoals we bij elk dier doen die hier in de opvang komt, ze krijgen ze best mogelijk zorg".

Foto Gayle Teherese https://www.facebook.com/GayleTheresePhotography/

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z