Niemand weet waarom deze asielhond zo dik werd

Niemand weet waarom deze asielhond zo dik werd

Nieuws: Niemand weet waarom deze asielhond zo dik werd

Niemand wist ook maar iets van de achtergrond van Daisy toen ze afgelopen zaterdag werd genomen uit het asiel. Niemand wist ook maar iets van Daisy.

Wat ze wel wisten is dat deze hond al vijf jaar in het asiel leefde. Maar de eigenaresse kreeg de diagnose kanker en de mevrouw zocht hulp van lokale hulporganisaties om haar honden over te nemen.

Er moesten een paar personen aan te pas komen om Daisy op te tillen en weg te halen bij het opvanghuis. Ze werd opgenomen door de Forgotten Pet Advocates (FPA), in Pearland, Texas.

"Hoe het verder moet met Daisy is nog moeilijk te bepalen. Haar vacht is in slechte staat vanwege haar slechte gezondheid," aldus Amy Beasley, die Daisy voor de FPA in de opvang gaat nemen.

"We weten niet hoeveel ze weegt en vanwege haar conditie komt de dierenarts hier naar te komen om bloed af te nemen en testen uit te voeren", aldus Beasley. "Ik ben niet in staat om haar te wegen, maar haar omvang is bijna 112 cm!"

"Ze kan wel lopen", aldus Beasley. "maar ze is gewoon erg voorzichtig. Gisterenavond liep ze door de achterdeur naar buiten en nam ze één trede. Toen hoorde ze andere honden blaffen en besloot weer naar binnen te gaan."

"Tot de dierenarts hier is, weten we niet hoe het met de gezondheid is van Daisy", zegt Beasley. "Ze voelt zich hier bij de andere honden al wel een beetje thuis. Gisterenavond wilde ze bij de andere honden slapen en 's ochtends stond ze al bij de deur te wachten om naar buiten te gaan. "

Daisy heeft nog een lange weg te gaan maar ze is in goede handen bij haar pleeggezin. "Zoals we bij elk dier doen die hier in de opvang komt, ze krijgen ze best mogelijk zorg".

Foto Gayle Teherese https://www.facebook.com/GayleTheresePhotography/

Anderen bekeken ook
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6

Golden Retriever-puppy's

Drie Kennel Club geregistreerde Golden Retriever Dog-puppy's. Een donkerder goud, een crème en een b