Dit zijn de domste rashonden

Nieuws: Dit zijn de domste rashonden

Het klinkt natuurlijk erg onaardig en wij vrezen voor reacties van baasjes, maar dit zijn de meest domme rashonden die er zijn.
Laten we als eerste de titel even toelichten, want wat bedoelen we nou precies met domme honden? Een hond wordt als dom beschouwd als het moeilijk is om hem te trainen, om hem commando's te leren. Bijvoorbeeld omdat hij het nut er niet van inziet of omdat hij gewoon te eigenwijs is. Ook honden bij wie bijvoorbeeld veel meer herhalingen nodig zijn om de hond te leren wat hij moet doen. En als dan eindelijk maar toch het kwartje is gevallen, dan komt de fase van herhalen. Want als je na 40 pogingen denkt: 'Jippie, mijn hond kan eindelijk zitten!', dan moet je dit zo nu en dan echt blijven herhalen want na verloop van tijd is hij weer vergeten wat hij ook al weer moest doen.

Wat kunnen ze dan wel?
Nou, deze niet zulke slimme rakkers die moeite hebben om hun aandacht erbij te houden zijn ontzettend genegen. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook de hele dag voor het raam zitten en naar buiten staren en voelen totaal geen noodzaak om eens wat te gaan doen, het woord verveling kennen ze niet

Hoe komt dit?
De meest logische verklaring is dat honden die bijvoorbeeld voor de jacht werden gebruikt of voor het hoeden echte taken toebedeeld kregen. Ze moesten werken en hierdoor werd hun karakter gevormd. Maar andere honden werden gebruikt puur voor gezelschap. De rashonden werd het chillen als het ware aangeleerd en hoefden niet te werken.

Het moment is aangebroken om de meest domme rashonden voor te stellen.

Shih Tzu

Lees hier alles over de Shih Tzu


Basset Hound

Lees hier alles over de Basset Hound


Beagle

Lees hier alles over de Beagle


Mastiff

Lees hier alles over de Mastiff


Pekingees

Lees hier alles over de Pekingees


Bloedhond

Lees hier alles over de Bloedhond


Chow Chow

Lees hier alles over de Chow Chow


Amerikaanse Bulldog

Lees hier alles over de Amerikaanse Bulldog


Basenji

Lees hier alles over de Basenji


Afghaanse windhond

Lees hier alles over de Afghaanse windhond


P.s. Niet vergeten waarom ze in dit lijstje staan he? Het duurt soms wat langer bij ze of ze zien het nut er niet van in. Of ze luieren liever dan dat ze leren.

casper

geplaatst op 29 juni 2019 | 11:48

Beetje raar dat jullie een mopshondfoto gebruiken bij het artikel terwijl dat ras niet voorkomt in de lijst. Op 1 de Shih Tzu, klikt op de foto voor meer informatie. Karakter eigenschappen: intelligent

casper

geplaatst op 29 juni 2019 | 11:43

Beetje raar dat jullie een mopshondfoto gebruiken bij het artikel terwijl dat ras niet voorkomt in de lijst.

connie

geplaatst op 29 mei 2019 | 13:24

De Basenji is een afstammeling van de Afrikaanse en dus ook Indiase oer/boshond.. Daarvan wordt gezegd dat ze tot de meest intelligente honden ter wereld behoren. Dat ze zich niet of nauwelijks laten aftrainen is geen vorm van domheid maar van het tegenovergestelde. Ze zien het nut gewoon niet. Probleemoplossend vermogen hebben ze zeker maar natuurlijk wel vanuit hondenperspectief. Want dat zijn ze tenslotte.

Ingrid

geplaatst op 5 september 2018 | 00:07

Het klopt wel dat het ene ras doorgaans intelligenter is dan het andere maar sommige rassen dom noemen is er echt over. Ook de reden zou ik anders omschrijven. Fokkers van rassen die gebruikt worden om bvb te jagen of schapen te hoeden, of die werkhonden fokken zijn niet gebaat met minder intelligente honden en gaan dus naast werklust en karakter, ook op intelligentie selecteren. De minder intelligente exemplaren wordt doorgaans niet mee gefokt. Dan de voorgestelde zogezegd domme rassen: volgens jullie eigen uitleg zouden jachthonden dus slimmer moeten zijn. Waarom zitten er dan een hoop jachthonden in dat lijstje?

Annelies

geplaatst op 5 juni 2018 | 10:34

De titel van dit artikel stoort mij als hondenliefhebber mateloos, ook al staat er een nuancering bij. Je kunt geen enkel ras als dom omschrijven. Net zoals bij de mensen is niet iedere hond even intelligent. Omdat wij als mens niet iedere hond alles even goed aangeleerd krijgen krijgen sommige rassen het label dom. Zouden we niet beter eerlijk zijn en toegeven dat wij nog altijd niet voldoende kennis hebben om iedere hond opgevoed te krijgen zoals wij dat graag zouden willen in plaats van deze rassen onrecht aan te doen door hun als dom te bestempelen. Zijn er niet al genoeg vooroordelen over honden. Het ergste is dan ook nog dat de meeste problemen met honden ontstaan omdat wij als mens te vaak honden kiezen op het uiterlijk en niet in functie wat wij met deze honden willen gaan doen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto