Dit zijn de domste rashonden

Dit zijn de domste rashonden

Nieuws: Dit zijn de domste rashonden

Het klinkt natuurlijk erg onaardig en wij vrezen voor reacties van baasjes, maar dit zijn de meest domme rashonden die er zijn.

Laten we als eerste de titel even toelichten, want wat bedoelen we nou precies met domme honden? Een hond wordt als dom beschouwd als het moeilijk is om hem te trainen, om hem commando's te leren. Bijvoorbeeld omdat hij het nut er niet van inziet of omdat hij gewoon te eigenwijs is. Ook honden bij wie bijvoorbeeld veel meer herhalingen nodig zijn om de hond te leren wat hij moet doen. En als dan eindelijk maar toch het kwartje is gevallen, dan komt de fase van herhalen. Want als je na 40 pogingen denkt: 'Jippie, mijn hond kan eindelijk zitten!', dan moet je dit zo nu en dan echt blijven herhalen want na verloop van tijd is hij weer vergeten wat hij ook al weer moest doen.

Wat kunnen ze dan wel?
Nou, deze niet zulke slimme rakkers die moeite hebben om hun aandacht erbij te houden zijn ontzettend genegen. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook de hele dag voor het raam zitten en naar buiten staren en voelen totaal geen noodzaak om eens wat te gaan doen, het woord verveling kennen ze niet

Hoe komt dit?
De meest logische verklaring is dat honden die bijvoorbeeld voor de jacht werden gebruikt of voor het hoeden echte taken toebedeeld kregen. Ze moesten werken en hierdoor werd hun karakter gevormd. Maar andere honden werden gebruikt puur voor gezelschap. De rashonden werd het chillen als het ware aangeleerd en hoefden niet te werken.

Het moment is aangebroken om de meest domme rashonden voor te stellen.

Lees hier alles over de Shih Tzu

Basset Hound

Lees hier alles over de Basset Hound


Beagle

Lees hier alles over de Beagle


Mastiff

Lees hier alles over de Mastiff


Pekingees

Lees hier alles over de Pekingees


Bloedhond

Lees hier alles over de Bloedhond


Chow Chow

Lees hier alles over de Chow Chow


Amerikaanse Bulldog

Lees hier alles over de Amerikaanse Bulldog


Basenji

Lees hier alles over de Basenji


Afghaanse windhond

Lees hier alles over de Afghaanse windhond


P.s. Niet vergeten waarom ze in dit lijstje staan he? Het duurt soms wat langer bij ze of ze zien het nut er niet van in. Of ze luieren liever dan dat ze leren.

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6