Hond redt man van aanval beer

Hond redt man van aanval beer

Nieuws: Hond redt man van aanval beer

Wat een ontspannen wandeling met zijn hond Pacer moest worden liep voor Reid Roberts anders af. Nietsvermoedend stoorden ze een moeder beer met twee welpen

"Ze hoorde ons niet aankomen en wij wisten niet dat ze daar was," zei Roberts. "Ze had geen andere keuze dan onmiddellijk in de aanval te gaan."
Dit vond afgelopen dinsdag plaats in het Forest for the World Provincial Park in de buurt van de Universiteit van Northern-BC in Prins George.
Roberts, 46, beschreef de aanval op Facebook.

"Ik was hard aan het schreeuwen en wapperde met mijn handen terwijl ik achteruit ging. Ik wist dat ik moest vechten," schreef hij. "Ik weet niet meer hoe ik op de grond belandde ... maar ik herinner me dat de beer naar me uithaalde. Ik begon maar met schoppen terwijl ik op mijn rug lag."Roberts zegt dat zijn hond Pacer er in slaagde om de beer even af te leiden door de blaffen en te bijten. Dat gaf Roberts net genoeg tijd om naar een paar struiken te klauteren. Maar toen viel de beer voor de tweede keer aan.
"Ik herinner me dat ik dacht , 'Echt waar? Ze komt weer? Dit is niet goed.' "

Nogmaals kwam Pacer hem redden door de beer aan te vallen en Pacer slaagde er in om de beer af te leiden naar een andere plek ver bij de inmiddels hevig bloedende Roberts vandaan. Roberts belde met 911 en strompelde terug naar de parkeerplaats.

"Ik zag dat er behoorlijk wat bloed uit mijn hand gutste, maar de rest van mijn lijf was wel oke," zei hij. Roberts belandde in het ziekenhuis voor de snee in zijn hand waarvoor 16 hechtingen nodig waren. Zijn andere verwondingen - klauw krassen, snijwonden en kneuzingen - zijn gelukkig oppervlakkig.

Pacer slaagde er ook in om te ontsnappen en bleef ongedeerd. Pacer wist een huis van een vriend van Roberts twee kilometer verderop te bereiken.

"Pacer is mijn held", zegt Roberts, die van plan is om zo snel mogelijk terug te keren naar de plek waar het gebeurde. "Hij zal mij voor welk door dier ook altijd beschermen als ik aan het joggen ben. Pacer is echt een geweldig ren-maatje."
De berin is geëuthanaseerd. De twee welpen werden verdoofd en vervoerd naar een wildlife opvang in Smithers.

Waarom de berin hierom afgemaakt is, is ons echt een raadsel. Ze deed immers wat ze moest, haar welpen beschermen. Wellicht horen wij als mens niet thuis in dat natuurgebied.