Het houden van honden met oneerlijke reputaties

Het houden van honden met oneerlijke reputaties

Nieuws: Het houden van honden met oneerlijke reputaties

Welke hondenrassen worden beschouwd als 'pas daar maar voor op' en worden als gevaarlijk gezien vanwege hun verschijning of reputatie?

Er zijn veel hondenrassen die populair onder hondenbezitters zijn, maar die nog steeds worden beschouwd als gevaarlijke of enge honden. Veel van deze hondenrassen zijn helaas slachtoffers geworden van onjuiste stereotypen, want feitelijk gezien is elke hond anders. Wel moet gezegd worden dat dat het ene ras meer neiging tot geweld heeft dan anderen.

Bullebakken
Er wordt vaak gezegd dat er geen slechte / agressieve honden bestaan, maar dat ze zo gevormd worden door hun baas. Wij zullen in dit artikel een aantal van de (in)populaire rassen benoemen die als gevaarlijk beschouwd worden vanwege hun uiterlijk of reputatie. We zullen ze vanaf nu de 'bullebakken' noemen.

Neem je verantwoordelijkheid
Alle hondenrassen die wij hieronder benoemen zijn zeer aanhankelijk ten opzichte van hun baas en familie en mits ze van pup af aan goed opgevoed, getraind en gesocialiseerd worden zijn het perfecte trouwe huisdieren. Neem je een hond in huis die een consequente opvoeding nodig heeft, zorg daar dan ook voor. Of denk bijvoorbeeld aan een ras die veel beweging nodig heeft. Als hij dit niet krijgt, is het vragen om problemen. Wij mensen maken en vormen de hond, zorg dat je het goed doet, zorg er voor dat het geen bullebak wordt.

Wanneer je een gewonde hond opraapt en verzorgt, zal hij nooit bijten. Dat is het wezenlijk verschil tussen honden en mensen.

Citaat vanMark Twain

Boxer


De Boxer is een hondenras van gemiddelde grootte en vindt zijn oorsprong in Duitsland. Ze zijn loyaal, vrolijk en ook zeer beschermend wat hen een echte gezinshond maakt. Ze staan er om bekend om koppig en eigenwijs te kunnen zijn dus een goede training van pup af aan wordt zeker aanbevolen. Boxers zijn instinctief goede waakhonden maar zeker niet kwaadaardig.

Amerikaanse Staffordshire Terriër

De American Staffordshire Terrier of Amstaff is een hond van gemiddelde grootte en heeft een korte vacht. Ze zijn gemakkelijk te herkennen door hun gemiddelde grootte en gedrongen bouw, waardoor ze onbevreesd ogen. Het is een ras die vanwege hun uiterlijk de stempel bullebak krijgt. Als het gaat om zijn persoonlijkheid en temperament is hij, net als de Boxer, zeer loyaal en beschermend ten opzichte van zijn familie. De Amstaffs willen graag werken en dingen ondernemen. Krijgen ze deze mogelijkheid niet dan raken ze snel verveeld en kunnen ze destructief worden. Ze houden er van om onderdeel uit te maken van het gezin en je zult geen betere voogd of beschermen kunnen krijgen. Vroege socialisatie is een must als je niet wilt dat je Amstaff te achterdochtig en wantrouwig wordt.

Bull Terriër

De Bull Terriër is een hond van gemiddelde grootte die behoort tot de terriër groep. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn 'eivormige' kop. Ze zijn koppig en onafhankelijk en ze zijn niet echt geschikt voor een onervaren eigenaar. Maar ze zijn ook zeer beschermend en loyaal en hebben een speels karakter. Hun uiterlijk en hun fysieke verschijning heeft ze de reputatie gegeven van een bullebak. Ze zien er volgens mensen gevaarlijk en agressief uit, maar het tegenovergestelde is waar, ze zijn zeer lief en zorgzaam en zeer loyaal naar hun familie.

Amerikaanse Pit Bull Terriër

De Amerikaanse Pit Bull Terrier is waarschijnlijk één van de meest beruchte hondenrassen in de wereld, helaas. Pit Bulls kunnen ingezet worden voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld politiehond of therapie hond. Ook in hondensporten zijn ze erg goed, denk bijvoorbeeld aan flyball, behendigheid of gehoorzaamheid. Helaas zijn er eigenaren die ze gebruiken als aanval of verdedigingshond of nog erger nog als vechthond. Een Pitbull wil graag dingen doen, wil werken voor de baas. En het is een hond die ontzettend lief is voor zijn familie.

Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een hond van gemiddelde grootte en hij werd ontwikkeld als een werkhond. Hij is gedrongen, sterk en gespierd met een grote kop. Dit ras is loyaal, zelfverzekerd en sportief en wil graag bij zijn familie zijn. Ze zijn dusdanig familie gericht dat ze destructief kunnen worden als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden.

Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge is een kruising van een Engelse Bulldog, de Bullmastiff, de American Bulldog en PitBull. Dit ras heeft een vriendelijk en aardig temperament. Ze zijn loyaal en aanhankelijk zoals de meeste 'bullebakken' . Ze zijn ook alert en zelfverzekerd.

Bull Mastiff

De Bull Mastiff is een hond van grote omvang. Wat interessant is over dit ras is dat ze zelden blaffen en ze heel stil kunnen zijn. Het zijn natuurlijke waakhonden. Dit betekent dat ze geen specifieke opleiding nodig hebben om over hun families te waken. Echter moet je als baas in gedachten houden dat ze nogal onafhankelijk kunnen zijn en de opvoeding gegeven moet worden met geduld. Ze zijn sterk en krachtig en hoewel hun fysieke verschijning intimiderend kan zijn, is het een ras die eigenlijk heel gevoelig en emotioneel is.

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is een gespierde hond met zijn beroemde gerimpelde kop. Ondanks dat dit ras niet heel groot is, kan hij zeer intimiderend en agressief over komen en vandaar dat ook deze kleinere viervoeter tot de bullenbakken behoort.

(Engelse) Mastiff

De Engelse Mastiff is een groot imposant ras en ze hebben een enorme massieve kop met het beroemde zwarte masker. Hoewel dit hondenras wordt gevreesd vanwege zijn enorme omvang en intimiderende uiterlijk, heeft de Engelse Mastiff een zachte en liefdevolle karakter wat hem een zachtaardige reus maakt.

Vanwege hun uiterlijk
Vanwege hun uiterlijk worden deze bovenstaande rassen vaak veroordeeld. Jammer en spijtig want met een gedegen opvoeding zijn het stuk voor stuk loyale en zeer vriendelijke honden. En als deze rassen, die hun uiterlijk niet mee hebben, ook nog eens bij de verkeerde baas terechtkomen, dan zullen ze altijd deze reputatie blijven houden.

Alle bovenstaande hondenrassen zijn zeer aanhankelijk ten opzichte van hun eigenaren en families en als ze goed worden opgeleid, goed gesocialiseerd en verzorgd worden zijn het perfecte huisdieren. Neem je verantwoordelijkheid.

Meer weten over bovenstaande rassen? Kijk voor meer informatie op onze pagina van het desbetreffende ras voor een uitgebreide rasbeschrijving.

Boxer, Amerikaanse Staffordshire Terriër, Bull Terrier, Amerikaanse Pitbull Terrier,Amerikaanse Bulldog, Olde English Bulldogge, Bull Mastiff, Engelse Bulldog, Mastiff.

bron: Dogsaholic