10 grote vriendelijke reuzen

10 grote vriendelijke reuzen

Nieuws: 10 grote vriendelijke reuzen

Laat je niet misleiden door de indrukwekkende verschijning van deze grote reuzen. Het zijn namelijk oprecht grote vriendelijke reuze viervoeters

De grote honden, zoals bijvoorbeeld de Mastiff en Deense Dog zien er misschien intimiderend uit, maar schijn bedriegt. Veel grote en zeer grote rassen zijn eigenlijk gewoon complete softies. Ze zijn enorm groot en sommige enorm behaard, maar van deze 10 rassen is bekend dat ze rustig en heel zachtaardig zijn en het liefst lekker bij je op schoot willen liggen

Het enige nadeel wat deze grote beren met zich mee brengen is dat hun levensduur vaak korter is die dan van de kleinere rassen, dat ze meer kosten doordat ze meer voedsel nodig hebben en dat ze gevoeliger zijn voor ziektes zoals bijvoorbeeld heupdysplasie, elleboogdysplasie en artrose. Ook het kostenplaatje voor wat betreft medicatie ligt bij een grote hond vele malen hoger dan bij een kleine hond. Narcose gaat per kilogram, het ontwormen en ontvlooien van een grote hond is ook vele malen duurder dan een kleinere hond. Maar je krijgt er wel een heleboel liefde voor terug!

Van belang bij deze grote honden is in ieder geval om ervoor te zorgen dat ze met name in de puppy tijd niet al te gekke dingen doen die belastend zijn voor ze. Denk bijvoorbeeld aan veel laten springen, overmatig trap laten lopen of achter een bal aan laten rennen. De klap die ze namelijk krijgen is enorm. Ze rennen in volle vaart achter het balletje aan en vanuit het niets staan ze stil om deze te pakken. De druk die dan op de ledematen komt is extreem.

Hier volgt dan het lijstje van de 10 grote vriendelijke reuzen.

Lees hier alles over de Deense Dog
Schofthoogte: Reu: 80 cm+, Teef: 72 cm+
Gewicht: Reu 75+ kg, Teef 60+ kg
De Duitse Dog (ook wel bekend als de Deense Dog) heeft een indrukwekkende verschijning. Ondanks zijn enorme omvang is dit ras ontzettend zachtaardig, speels en is het een echte familiehond. Een Deen met een pittige persoonlijkheid kan moeilijk te controleren zijn voor kleine kinderen.

Berner Sennenhond

Lees hier alles over de Berner Sennenhond

Schofthoogte: Reu: 65 cm, Teef: 60 cm
Gewicht: 40-44 kg
De Berner Sennenhond heeft een dikke, glanzende beetje golvende vacht. Dit veelzijdige en zachte ras is zeer goed met kinderen, maar kunnen wat gereserveerd en verlegen zijn bij nieuwe mensen. De Berner is een sociaal ras, vaak vriendelijk voor andere dieren en honden, maar houdt er niet van om buiten gesloten te worden bij de familie.

Sint Bernard

Lees hier alles over de Sint Bernard

Schofthoogte: Reu 70 cm+, Teef: 65 cm+
Gewicht: 55-100 kg
Een ware zachte reus. De Sint Bernard heeft een rustige en waardige houding en is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het ras heeft gespierde en brede schouders, bedekt met een dikke laag van bruine en witte vacht. Het ras staat bekend om zijn loyaliteit en de Sint Bernard is een echte pleaser.

Bull Mastiff

Lees hier alles over de Bull Mastiff

Schofthoogte: Reu: 64 - 68 cm, Teef: 61 - 66 cm
Gewicht: Reu: 50 - 59 kg, Teef: 45 -54 kg
Ondanks zijn imposante verschijning is de Bull Mastiff over het algemeen een rustig en zachtaardig ras dat loyaal en beschermend voor de familie is. Het kan goed met kinderen overweg, maar heeft wel een ervaren baas nodig. De Bull Mastiff kan koppig zijn en hoewel ze niet agressief zijn zullen ze elke bedreiging onbevreesd bestrijden.

Newfoundlander

Lees hier alles over de Newfoundlander

Schofthoogte: Reu: 71 cm, Teef: 66 cm
Gewicht: Reu 64-69 kg, Teef 50-54 kg
Ze zijn intelligent en sterk en de Newfoundlander - of "Newfie" - is de ideale hond voor gezinnen met kinderen. De zachte Newfie wordt gebruikt op boerderijen als een werkhond en ook bij reddingswerken op het water. Het ras is makkelijk te trainen en houdt ervan om te werken met mensen. Newfies vertonen zelden agressie maar bij een eventuele bedreiging zullen ze voor hun familie gaan staan en indien nodig vechten ter verdediging.

Leonberger

Lees hier alles over de Leonberger

Schofthoogte: Reu 76 cm, Teef: 70 cm
Gewicht: 34-50 kg
De Leonberger is ontstaan in Duitsland als een veelzijdige werkhond voor bedrijven of gezinnen. Het zijn vriendelijke, zachtaardig honden met een zachtaardige karakter waardoor ze goede therapie honden en begeleiders zijn. Het ras is uitstekend met kleine kinderen.

Ierse Wolfshond

Lees hier alles over de Ierse Wolfshond

Schofthoogte: Reu 79 cm, Teef 71 cm
Gewicht: Reu 55 kg, Teef 41 kg
De Ierse Wolfshond is een grote, stevige hond met een overvloed aan energie en een speelse en nieuwsgierige aard. Dit grote ras is erg graag binnen. Het ras is vriendelijk met nieuwe mensen, kinderen, andere honden en collega-huisdieren.

Old English Sheepdog

Lees hier alles over de Old English Sheepdog

Schofthoogte: Reu 55 cm, Teef 53 cm
Gewicht: Reu 32–45 kg, Teef 27–36
The Old English Sheepdog werd in de 19e gefokt om te werken op boerderijen als vee hond. Ondanks zijn status als een grote werkhond, is de Old English Sheepdog graag binnen bij de familie. Hun ruige uitstraling geeft hen een komische uitdrukking en ze zijn geweldig met kinderen.

Pyrenese berghond

Lees hier alles over de Pyrenese berghond

Schofthoogte: Reu 70-80 cm, Teef 65-72 cm
Gewicht: Reu 60 kg, Teef 45 kg
De elegante en krachtige Pyrenese berghond werd oorspronkelijk gefokt om kuddes schapen in de Pyreneeën van Frankrijk te bewaken. vanwege zijn ongelooflijk dikke vacht lijkt hij veel breder dan hij in werkelijkheid is.

Grote Zwitserse Sennenhond

Lees hier alles over de Grote Zwitserse Sennenhond

Schofthoogte: Reu: 65 - 72 cm, Teef: 60 - 68 cm
Gewicht: Reu: 60 - 70 kg, Teef: 50 - 60 kg
De Grote Zwitserse Sennenhond is een gedurfde, territoriale en 'easy-going' ras. Ze zijn gefokt om steil terrein te doorkruisen in de Zwitserse Alpen en hierdoor heeft de Grote Zwitserse Sennenhond een lang, sterk lichaam met een korte, dichte vacht voor isolatie. Al is het een geweldige werkhond op boerderijen, het is ook een zachte en gevoelige metgezel voor gezinnen met kleine kinderen.