De English Coonhound: in staat om enorme snelheid te halen

Alles wat je wilt weten over de English Coonhound

Over de English Coonhound

Het ras de English Coonhound (ook wel Redtick Coonhound) stamt uit Ierse en Franse rassen. Ze werden gebruikt om overdag te jagen op vossen en 's nachts op wasberen. De oorspronkelijke Coonhounds waren niet toereikend genoeg bij de jacht. Daarom werd het oorspronkelijke ras gekruist met de Bloedhond. Vandaag de dag wordt de English Coonhound gebruikt voor het volgen en jagen op wasberen, herten, wilde zwijnen en beren.

De English Coonhound is een energieke en speelse hond die afkomstig is uit de Verenigde Staten. Hij is gefokt voor de jacht en heeft daarom een uitstekend neusvermogen en is zeer alert. English Coonhounds zijn sociale honden en hebben graag contact met andere honden en mensen. Ze zijn niet bang om te werken en zijn enthousiast en vastberaden als het gaat om jagen of training.

Wat kost een English Coonhound

De kosten voor een English Coonhound kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een English Coonhound ergens tussen de € 750 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een English Coonhound

De English Coonhound is een ras dat bekendstaat als een uitstekende sporter met een goede conditie. Ze bewegen zich moeiteloos en beschikken over een groot uithoudingsvermogen, kracht en sterkte. Dit maakt het ras in staat om enorme snelheden te halen en veelzijdig en competitief te zijn. English Coonhounds zijn dan ook geschikt voor activiteiten zoals jagen, tracking, agility en andere hondensporten. Hun vastberadenheid en enthousiasme maakt het mogelijk om met hen te trainen en te werken.

Temperament van een English Coonhound

De English Coonhound staat bekend om zijn energieke en speelse temperament. Dit ras is gefokt voor de jacht en heeft een zeer alerte houding en een uitstekend neusvermogen. English Coonhounds zijn over het algemeen sociale honden die graag contact hebben met andere honden en mensen. Ze zijn vastberaden en enthousiast als het gaat om jagen of training. Echter, dit ras heeft ook een onafhankelijke kant en kan soms eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk om de Engelse Coonhound op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen met positieve versterkingstechnieken om een gehoorzame en goed aangepaste hond te krijgen.

De English Coonhound is van nature een sociaal ras en gedijt goed in een omgeving met andere honden. Ze kunnen het goed vinden met andere Coonhounds en hebben vaak behoefte aan interactie met soortgenoten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het overwegen van dit ras als huisdier en ervoor te zorgen dat ze voldoende sociale interactie krijgen om zich gelukkig en gezond te voelen.

Verzorging van een English Coonhound

De vacht van de English Coonhound heeft niet veel verzorging nodig. Een wekelijkse borstelbeurt met een zachte borstel is voldoende om de losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Controleer regelmatig de oren en maak ze schoon om infecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de nagels regelmatig te knippen om problemen bij het lopen te voorkomen. English Coonhound's zijn gevoelig voor heupdysplasie

Vacht van een English Coonhound

De English Coonhound heeft een gladde en glanzende vacht die in verschillende kleuren voorkomt, waaronder rood, wit en blauw. De meest voorkomende kleur van de English Coonhound is rood en wit, met een kenmerkende 'tick'-markering op de vacht. Deze markeringen zijn kleine, ronde vlekjes die lijken op teken. Blauwe English Coonhounds hebben een blauwachtige vacht met zwarte markeringen en witte vlekken op hun borst en voeten. Over het algemeen zijn de vachtkleuren van de English Coonhound meestal rood en wit, blauw en wit, driekleurig of tricolor.

Trainen en opvoeden van een English Coonhound

De English Coonhound is een intelligente hond die graag leert en zeer toegewijd is aan zijn eigenaar. Ze zijn echter ook eigenzinnig en hebben een sterke wil, waardoor een consequente en geduldige opvoeding nodig is. Het is belangrijk om hun jachtinstinct te kanaliseren en hen te leren om zich op de juiste manier te gedragen tijdens de jacht. Een goede socialisatie is ook belangrijk om te voorkomen dat ze te verlegen of agressief worden tegenover andere honden en mensen. Het gebruik van positieve trainingsmethoden zal het beste resultaat opleveren bij het trainen van een English Coonhound.

De English Coonhound blinkt uit in prestaties

De English Coonhound staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de jacht, waarbij hij zijn grote uithoudingsvermogen en speurvaardigheden tentoonstelt. Daarnaast zijn ze ook zeer competitief en veelzijdig in verschillende hondensporten en activiteiten. Het is belangrijk om ze mentaal en fysiek gestimuleerd te houden om hun prestaties te behouden.

Activiteit en bewegen van een English Coonhound

De English Coonhound is een zeer actief en energiek ras dat veel beweging nodig heeft. Ze zijn gefokt om te jagen en hebben daarom veel uithoudingsvermogen en kracht. Dagelijkse wandelingen en/of hardlopen zijn essentieel voor de gezondheid en het welzijn van deze hond. Ook zijn ze dol op spelen en apporteren, dus een veilige omheinde tuin of een uitlaatplek waar ze kunnen rennen en ravotten is ideaal. Het is belangrijk om te onthouden dat dit ras veel energie heeft en voldoende beweging nodig heeft om zich gelukkig en gezond te voelen.

Kenmerken van een English Coonhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd: 11-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 58-69 cm. Teef: 53-64 cm
  • Gewicht: Reu: 25-34 kg. Teef: 20-29 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een English Coonhound

De English Coonhound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een English Coonhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Image source: BurnAway, Maddie (8416820450), CC BY 2.0

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test