Rasbeschrijving van de English Coonhound

Het ras de English Coonhound (ook wel Redtick Coonhound stamt uit Ierse en Franse rassen. Ze werden gebruikt om overdag te jagen op vossen en 's nachts op wasberen. De oorspronkelijke Coonhounds waren niet toereikend genoeg bij de jacht. Daarom werd het oorspronkelijke ras gekruist met de Bloedhond. Vandaag de dag wordt de English Coonhound gebruikt voor het volgen en jagen op wasberen, herten, wilde zwijnen en beren.

Karakter van een English Coonhound

De English Coonhound wordt vaak omschreven als een goed geconditioneerde sporter. Ze bewegen zich moeiteloos en beschikken over een groot uithoudingsvermogen, kracht en sterkte. Dit ras is in staat om een enorme snelheid te halen, is veelzijdig en zeer concurrerend

Temperament van een English Coonhound

Ze zijn aanhankelijk, zelfverzekerd, waaks, onbevreesd en loyaal. De English Coonhound komt het beste tot zijn recht als er hij niet het enige huisdier is. De English Coonhound heeft de neiging gespannen, uitbundig en levendig te zijn.

Verzorging van een English Coonhound

Regelmatig borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Het is belangrijk om regelmatig de oren en voetzolen te controleren op vuil. English Coonhound's zijn gevoelig voor heupdysplasie

Vacht van een English Coonhound

De vacht van de English Coonhound is stug, hard en kort

Trainen en opvoeden van een English Coonhound

De English Coonhound vereist vroegtijdige socialisatie. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. De English Coonhound blinkt uit in prestaties

Activiteit en bewegen van een English Coonhound

Het is een zeer energieke ras en de English Coonhound wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement woningen. Het beste is een landelijke omgeving met een actieve eigenaar.
Bron foto: BurnAway, Maddie (8416820450), CC BY 2.0

Kenmerken van een English Coonhound

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 43cm, Teef: 40 cm
Gewicht: 18-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de English Coonhound Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test