English Coonhound

De English Coonhound: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de English Coonhound

Het ras de English Coonhound (ook wel Redtick Coonhound stamt uit Ierse en Franse rassen. Ze werden gebruikt om overdag te jagen op vossen en 's nachts op wasberen. De oorspronkelijke Coonhounds waren niet toereikend genoeg bij de jacht. Daarom werd het oorspronkelijke ras gekruist met de Bloedhond. Vandaag de dag wordt de English Coonhound gebruikt voor het volgen en jagen op wasberen, herten, wilde zwijnen en beren.

Karakter van een English Coonhound

De English Coonhound wordt vaak omschreven als een goed geconditioneerde sporter. Ze bewegen zich moeiteloos en beschikken over een groot uithoudingsvermogen, kracht en sterkte. Dit ras is in staat om een enorme snelheid te halen, is veelzijdig en zeer concurrerend

Temperament van een English Coonhound

Ze zijn aanhankelijk, zelfverzekerd, waaks, onbevreesd en loyaal. De English Coonhound komt het beste tot zijn recht als er hij niet het enige huisdier is. De English Coonhound heeft de neiging gespannen, uitbundig en levendig te zijn.

Verzorging van een English Coonhound

Regelmatig borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Het is belangrijk om regelmatig de oren en voetzolen te controleren op vuil. English Coonhound's zijn gevoelig voor heupdysplasie

Vacht van een English Coonhound

De vacht van de English Coonhound is stug, hard en kort

Trainen en opvoeden van een English Coonhound

De English Coonhound vereist vroegtijdige socialisatie. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. De English Coonhound blinkt uit in prestaties

Activiteit en bewegen van een English Coonhound

Het is een zeer energieke ras en de English Coonhound wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement woningen. Het beste is een landelijke omgeving met een actieve eigenaar.
Bron foto: BurnAway, Maddie (8416820450), CC BY 2.0

Kenmerken van een English Coonhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 43cm, Teef: 40 cm
  • Gewicht: 18-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een English Coonhound

Van een English Coonhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test