De Redbone Coonhound: zijn poten hebben zwemvliezen

Alles wat je wilt weten over de Redbone Coonhound

Over de Redbone Coonhound

In de vroege 19e eeuw brachten Schotse immigranten roodkleurige foxhounds naar Georgia, die later de basis zouden vormen van de moderne Redbone. Rond 1840 werden Iers gefokte Foxhound- en Bloodhound-lijnen toegevoegd. De naam Redbone komt van een vroege fokker, Peter Redbone uit Tennessee, hoewel de United Kennel Club Redbones tijdgenoot George F.L. Birdsong uit Georgia en Dr. Thomas Henry in de 19e eeuw krediet geeft.

In de loop der tijd volgden fokkers een selectief programma dat leidde tot een coonhound die bedreven was in het uitbomen van wild, moedig was tegen grotere dieren zoals beren en poema's, lenig genoeg was om in de bergen of in het moeras te volgen, en kon zwemmen indien nodig (een van de weinige honden met zwemvliezen). Ze zijn ideaal voor het jagen in een groep op zowel kleine als grotere prooien. Oorspronkelijk had de Redbone een zwarte zadelrug, maar aan het begin van de 20e eeuw werd dit vervangen door een ononderbroken rode tint.

De Redbone Coonhound werd in 1902 erkend door de United Kennel Club en werd daarmee het tweede coonhound-ras dat erkenning kreeg. In 2010 werd het ras ook erkend door de American Kennel Club. De Redbone Coonhound wordt erkend door de FCI sinds 1965.

Wat kost een Redbone Coonhound

De kosten voor een Redbone Coonhound zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Redbone Coonhound.

Karakter van een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een robuust en gespierd ras. De poten hebben zwemvliezen waardoor dit ras bedreven is in het zwemmen. Ze bezitten grote expressieve ogen, lange hangoren en hebben een trotse houding. Redbone Coonhound’s zijn een opvallende en prachtige verschijning.

De Redbone Coonhound staat bekend om zijn aanhankelijke, energieke en vriendelijke karakter. Ze zijn loyaal en toegewijd aan hun familie, en zijn vaak goede metgezellen voor kinderen. Dit ras heeft een sterk jachtinstinct en is van nature nieuwsgierig en avontuurlijk. Ze hebben veel beweging nodig en kunnen goed gedijen in een actief huishouden waar ze kunnen deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, rennen en jagen. Over het algemeen zijn Redbone Coonhounds gemakkelijk te trainen en hebben ze een evenwichtige persoonlijkheid. Ze kunnen ook uitstekende waakhonden zijn vanwege hun alertheid en geblaf.

Temperament van een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is trouw, aanhankelijk, zeer energiek en hebben een vrije geest. Ze doen het goed met kinderen, maar voorzichtigheid is geboden aangezien ze nogal uitbundig kunnen zijn. Ze doen het goed met andere honden, maar niet-honden huisdieren zijn niet aanbevolen vanwege hun sterke jachtinstinct.

De Redbone Coonhound heeft een stabiel karakter en is een goedmoedige familie metgezel maar een agressieve en felle jager. Ze hebben de neiging om overdreven te blaffen en te kwijlen. Ook kunnen ze last hebben van een sterke "honden" geur. Ze zijn lief, vriendelijk, enthousiast en betrouwbaar.

Verzorging van een Redbone Coonhound

Redbone Coonhound's vereisen af en toe borstelen met een stevige borstel. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Het is belangrijk om regelmatig de oren en poten te controleren op vuil. Dit ras heeft geen bekende gezondheidskwesties. De normale levensverwachting van de Redbone Coonhound is 11 tot 12 Jaar.

Vacht van een Redbone Coonhound

De vacht van de Redbone Coonhound is kort, grof, glanzend en glad. De vacht ligt vlak tegen het lichaam. Dit ras verhaard weinig.

Trainen en opvoeden van een Redbone Coonhound

Training is een belangrijk aspect van de opvoeding van een Redbone Coonhound. Ze hebben de neiging om onafhankelijk te zijn en kunnen koppig zijn, dus een consistente en stevige opvoeding is essentieel. Positieve versterking, zoals beloningen en lof, werkt het beste bij deze honden. Ze zijn ook slim en kunnen snel leren, maar verveling kan een probleem zijn, dus mentale stimulatie is net zo belangrijk als fysieke activiteit.

Vanwege hun jachtinstinct en de neiging om te achtervolgen, moeten Redbone Coonhounds altijd aan de lijn worden gehouden tijdens wandelingen en in een omheinde ruimte worden gehouden als ze alleen zijn. Ze hebben ook de neiging om te blaffen, wat een probleem kan zijn voor buren als ze niet getraind zijn om op commando te zwijgen. Over het algemeen zijn Redbone Coonhounds geweldige honden voor actieve gezinnen die houden van buitenactiviteiten en bereid zijn om voldoende tijd te besteden aan training en beweging.

Activiteit en bewegen van een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een energieke en actieve hond die veel beweging nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven. Deze hond heeft een groot uithoudingsvermogen en kan urenlang rennen en jagen. Het is belangrijk om deze hond dagelijks minstens 1 uur lichaamsbeweging te geven, het liefst in de vorm van wandelingen, hardlopen of joggen. Ook apporteren en zwemmen zijn activiteiten waar ze van houden. Het is belangrijk om deze hond mentaal en fysiek uit te dagen met spelletjes en trainingsactiviteiten om verveling te voorkomen. Een goed omheinde tuin of afgesloten gebied waar de hond vrij kan rondlopen is ook aanbevolen. Kortom, de Redbone Coonhound heeft een actief en sportief baasje nodig die hem kan voorzien in zijn behoefte aan beweging en activiteit.

Kenmerken van een Redbone Coonhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd: 11-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 53-68 cm. Teef: 53-68 cm
  • Gewicht: Reu: 23-32 kg. Teef: 23-32 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Redbone Coonhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test