Rasbeschrijving van de Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een Amerikaans ras en vindt zijn oorsprong in Georgië. De Redbone Coonhound is tijdens de jaren 1800 ontwikkeld om te jagen op onder andere wasberen, zwijnen en de rode lynx. Dit ras werd een favoriet onder de boeren en jagers vanwege hun behendigheid, snelheid en scherpe reukzin. Ze zijn in staat om te jagen op elk type terrein en in alle weersomstandigheden. In aanvulling op hun jacht dapperheid is de Redbone Coonhound een beminnelijke metgezel.

Karakter van een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een robuust en gespierd ras. De poten hebben zwemvliezen waardoor dit ras bedreven is in het zwemmen. Ze bezitten grote expressieve ogen, lange hangoren en hebben een trotse houding. Redbone Coonhound’s zijn een opvallende en prachtige verschijning.

Temperament van een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is trouw, aanhankelijk, zeer energiek en hebben een vrije geest. Ze doen het goed met kinderen, maar voorzichtigheid is geboden aangezien ze nogal uitbundig kunnen zijn. Ze doen het goed met andere honden, maar niet-honden huisdieren zijn niet aanbevolen vanwege hun sterke jachtinstinct. De Redbone Coonhound heeft een stabiel karakter en is een goedmoedige familie metgezel maar een agressieve en felle jager. Ze hebben de neiging om overdreven te blaffen en te kwijlen. Ze hebben ook een sterke "honden" geur. Ze zijn lief, vriendelijk, enthousiast en betrouwbaar.

Verzorging van een Redbone Coonhound

Redbone Coonhound's vereisen af en toe borstelen met een stevige borstel. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Het is belangrijk om regelmatig de oren en poten te controleren op vuil. Dit ras heeft geen bekende gezondheidskwesties. De normale levensverwachting van de Redbone Coonhound is 11 tot 12 Jaar.

Vacht van een Redbone Coonhound

De vacht van de Redbone Coonhound is kort, grof, glanzend en glad. De vacht ligt vlak tegen het lichaam. Dit ras verhaard weinig.

Trainen en opvoeden van een Redbone Coonhound

Basis gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Redbone Coonhound is intelligent en leergierig. Opleiding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound wordt niet aanbevolen voor een appartement. Dit ras vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging om gelukkig te zijn. Ze genieten van de jacht, zwemmen, hardlopen, joggen en familie-activiteiten. Redbone Coonhound’s komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving of een grote veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Redbone Coonhound

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 23-32 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test