Rasbeschrijving van de Chinese Crested

De Chinese Crested is een erg populair ras, is zoet, levendig en aanhankelijk. Beide soorten, de haarloze en de Powder Puff, verschillen in uiterlijke kenmerken, maar hebben soortgelijke persoonlijkheden. Het is een intelligente en onderhoudende hond en de Chinese Crested is dol op klimmen en graven. De haarloze doet het het beste in warmere klimaten, terwijl de Powder puff een voorliefde heeft voor beide.

Karakter van een Chinese Crested

Ze zullen zelden blaffen of bijten en deze hond is goed gemanierd en vrolijk, al kan hij op zijn hoede voor vreemden. De Chinese naakthond is een goed gezelschapsdier en is er altijd om je op te vrolijken. Het ras doet het goed in gehoorzaamheid klassen en is bereidwillig naar zijn eigenaar.

Temperament van een Chinese Crested

Het is een toegewijd familielid en de Chinese Crested is zacht en speels. Hij doet het buitengewoon goed met kinderen en andere dieren en is een goed afgesteld ras. Zeer alert en zeer intelligent, maar deze hond is ook gevoelig om erg verlegen te zijn. Belangrijk is daarom om zowel tijdens de puppytijd als hun verdere leven goed te socialiseren.

Verzorging van een Chinese Crested

De Chinese naakthond is zeer schoon en heeft vrijwel geen geur. De haarloze ras moet altijd worden beschermd tegen de kou en de zon. Gebruik van een zonnebrandmiddel beschermt de gevoelige huid tegen zonnebrand. De Powderpuff heeft dagelijks borstelen en trimmen nodig om de vacht schoon en vrij van matten te houden. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Vacht van een Chinese Crested

Er zijn twee zeer verschillende rassen van de Chinese Crested, een is de Powderpuff met een lange vacht, de andere haarloos met lange haren op de voeten en het hoofd. De Powderpuff heeft uitgebreide verzorging nodig, en de haarloze minimale haarverzorging.

Trainen en opvoeden van een Chinese Crested

Omdat het een zeer intelligent ras is, doet deze hond het goed in gehoorzaamheid. Consistentie is een must maar dit ras kan relatief gevoelig zijn en heeft daarom een zachte trainer nodig. De Chinese naakthond is goed in het uitvoeren van trucs.

Activiteit en bewegen van een Chinese Crested

De Chinese naakthond doet het erg goed in het appartement en zou het prima doen zonder een omheinde tuin. Regelmatige speelsessies zou voldoende zijn voor dit ras. Buitenshuis moet dit ras steeds worden beschermd tegen de zon, of koud weer.

Kenmerken van een Chinese Crested

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 12 -14 jaar
Schofthoogte: Tussen de 23 en 33 cm
Gewicht: 2,5 - 5 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test