Rasbeschrijving van de Basset Hound

De Basset Hound  is een ras die zich van nature goed gedraagt en dat maakt hem  een perfect huisdier. De Basset Hound is zeer zacht, zoet en liefdevol. Dit ras kan snel gaan huilen en blaffen wat hem een goede waakhond maakt, alleen zijn aard is veel te zacht om een waakhond te zijn.

Karakter

De lange oren van dit nogal luie ras zijn gevoelig. De Basset Hound heeft de neiging om koppig zijn, maar nooit timide. Hij mag nooit tekenen van agressie vertonen.

Temperament

De Basset is aanhankelijk, lui, toegewijd, stil en vredig en is een uitzonderlijke gezinshond. Dit ras houdt van kinderen en doet het over het algemeen goed met andere dieren. Ze zijn meestal koppige dus geduld is de sleutel bij het trainen en opvoeden.

Verzorging

Kammen en borstelen met een stevige borstel is nodig aangezien dit ras voortdurend verhaard. De teennagels moeten regelmatig worden geknipt. Reiniging onder de plooien van de huid is nodig en de oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Vacht

De vacht van de Basset Hound moet altijd kort zijn. De vacht is dicht, stug en glad waardoor het weerbestendig is. De vacht is ook altijd recht en stevig van structuur.

Trainen en opvoeden

Dit ras is zeer gevoelig dus een zachte en geduldige training is een must. Samenspel werkt het beste deze koppig hond. De Basset Hound heeft de neiging af toe zijn “snuffelmoment” te hebben en dan wordt de baas volledig genegeerd.

Activiteit en bewegen

Basset Hounds hebben de neiging om veel te eten dus dit moet met mate worden gegeven. Het is een lui ras, maar hij moet echt met regelmaat wandelen, ook om zijn lichamelijke conditie op pijl te houden.

Kenmerken

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 33-38 cm
Gewicht: 20-30 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

joyce otten

geplaatst op 30 oktober 2015 | 14:46

hallo,ik heb dinsdag mijn lieve buddy (basset hound) van 7 jaar in moeten laten slapen. ik heb al verschillende honden gehad,maar een basset is uniek! heel lief karakter,en een grappenmaker.heb heel veel mooie herinneringen aan deze hond. en als je met hem ging wandelen,moest je wel even de tijd nemen.loopt constant met zijn neus op de grond.het is echt het mooiste ras wat er bestaat !!!

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test