Basset Hound

De Basset Hound : alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Basset Hound

De Basset Hound  is een ras die zich van nature goed gedraagt en dat maakt hem  een perfect huisdier. De Basset Hound is zeer zacht, zoet en liefdevol. Dit ras kan snel gaan huilen en blaffen wat hem een goede waakhond maakt, alleen zijn aard is veel te zacht om een waakhond te zijn.

Karakter van een Basset Hound

De Basset Hound heeft de neiging om koppig zijn, maar nooit timide. Hij mag nooit tekenen van agressie vertonen.

Temperament van een Basset Hound

De Basset is aanhankelijk, lui, toegewijd, stil en vredig en is een uitzonderlijke gezinshond. Dit ras houdt van kinderen en doet het over het algemeen goed met andere dieren. Ze zijn meestal koppige dus geduld is de sleutel bij het trainen en opvoeden.

Verzorging van een Basset Hound

Kammen en borstelen met een stevige borstel is nodig aangezien dit ras voortdurend verhaard. De teennagels moeten regelmatig worden geknipt. Reiniging onder de plooien van de huid is nodig en de oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

De Basset Hound is een rashond met een extreem uiterlijk. Dit is te zien aan de korte gedrongen poten, zijn zware botten, de zeer lange rug en de overdreven lange oren. De korte poten van deze rashond,welke bewust worden gefokt, worden veroorzaakt door chondrodysplasie, dit is een afwijking aan het kraakbeen.
Door deze bewuste extreme bouw zijn er helaas maar weinig teefjes die op een natuurlijke manier kunnen bevallen. De zeer lange rug kan bij deze rashond zorgen voor een aandoening aan de wervelkolom, denk hierbij aan een hernia. Ook heupdysplasie is een vaak voorkomend probleem bij de Basset Hound. Door de losse huid op onder andere de kop is dit ras gevoelig voor entropion en ectropion. Veel van de bovenstaande aandoeningen bij de Basset Hound worden veroorzaakt door zijn uiterlijke kenmerken

Vacht van een Basset Hound

De vacht van de Basset Hound moet altijd kort zijn. De vacht is dicht, stug en glad waardoor het weerbestendig is. De vacht is ook altijd recht en stevig van structuur.

Trainen en opvoeden van een Basset Hound

Dit ras is zeer gevoelig dus een zachte en geduldige training is een must. Samenspel werkt het beste deze koppig hond. De Basset Hound heeft de neiging af toe zijn “snuffelmoment” te hebben en dan wordt de baas volledig genegeerd.

Activiteit en bewegen van een Basset Hound

Basset Hounds hebben de neiging om veel te eten dus dit moet met mate worden gegeven. Het is een lui ras, maar hij moet echt met regelmaat wandelen, ook om zijn lichamelijke conditie op pijl te houden.

Kenmerken van een Basset Hound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef: 33-38 cm
  • Gewicht: 20-30 kg
Grootte:
3
Beweging:
1
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Basset Hound

Van een Basset Hound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test