Rasbeschrijving van de Dwergpinscher

De Dwergpinscher, ook bekend als "De koning van de Toys" is een speels klein ras met een gevoel voor humor, geweldige energie en is erg moedig. Dit ras is zeer leergierig en wil erg graag nieuwe omgevingen verkennen. Als de kans krijgen zullen deze energieke honden proberen te ontsnappen. Ze worden meestal gezien met een gecoupeerde staart en rechtopstaande oren en dit ras zal zeker je hart stelen.

Karakter

Dwergpinschers zijn zeer trouw, alert en speels. Dit ras vereist een goede socialisatie als pup aangezien ze achterdochtig kunnen worden rond vreemden. Als ze goed gesocialiseerd worden doen ze het goed rond kinderen en andere huisdieren.

Temperament

Dit ras heeft genoeg beweging nodig, want ze zijn zeer leergierig en energiek. Ze zijn heel eigengereid en vereisen consistentie en stevige aanpak anders kunnen ze een tirannetje worden

Verzorging

Dwergpinschers hebben een zeer levendige persoonlijkheid die energie en geduld vereist. Als het gaat om verzorging vergt dit ras zeer weinig onderhoud. Ze verharen gemiddeld.

Vacht

Dit kortharige heeft niet veel onderhoud als het gaat om de vacht. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn massief helder rood, hert rood, zwart en bruin, chocolade en roestkleur.

Trainen en opvoeden

Consistentie is de sleutel bij het opvoeden van dit soms koppige hondje. Dit intelligente ras is zeer leergierig, waar je als baas gebruik van moet maken.

Activiteit en bewegen

Omdat ze veel energie hebben, is veel beweging vereist. Ze kunnen goed leven in een appartement, als ze maar regelmatig kunnen ravotten en spelen. Een paar korte wandelingen per dag moet voldoende zijn.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 25-30 cm
Gewicht: 4-5 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Adri Schuitert

geplaatst op 29 november 2020 | 22:45

Onze Zoë komt van Kreta.zij was al ongeveer 2 jaar. Wat een lief hondje en tevens knetter gek/dol. Grouwelt altijd als ze met haar maatjes wil spelen en soms snappen die er niets van ?? maar toch rennen ze op een gegeven moment achter haar aan. Dit is zo mooi om te zien. Ze is vrolijk energiek waakzaam en wil graag leren. Ik hoop lang van haar te genieten. Ze heeft epilepsie maar dat is voor haar geen belemmering voor haar want ze geniet volop van het leven en Nicky onze later een jaar maatje.

Rico

geplaatst op 12 februari 2019 | 09:19

Ik woon op een appartementje samen met rico mijn dwerg pincher. Een hele lieve hond, Rico is nu 19 maanden. Intelligent, speels, houdt van al mijn familie kinderen kleinkinderen. Hij is er dol op. Hij is wat onderdanig, op straat gaat hij op alle honden af groot en klein. Niet snel ergens bang voor. Ik ben heel blij met mijn maatje

Stephanie D.

geplaatst op 4 februari 2016 | 00:28

Jack is onze 10maand oude puppy. Wat is hij speels, actief en nieuwschierig naar alles en iedereen!! We houden zielsveel van hem, maar ik kan hem ook wel aan de lampen hangen van gekte man man man.. Kan ook heel lief zijn zeker naar mij toe, komt hij kroelen en kusjes geven. Is heel druk met kinderen wat soms moeilijk is pakt dan iedereen zijn speelgoed af. Hij maakt ook veel dingen stuk, we proberen hier streng in te zijn maar dit is echt moeilijk, wat een karakter!! Met zijn 2,3kg denkt hij soms een volwaardige dobberman te zijn naar alles en iedereen die hij tegenkomt heel grappig maar soms ook heel druk. Ondanks alles houden we zielsveel van onze kleine Jack ??

Kar

geplaatst op 21 juli 2015 | 09:28

Ik had nog nooit honden uit mezelf gehad, de honden bij mijn ouders werden opgevoed door mijn ouders. Nu heb ik dwergpinscher van 1 jaar die ze weg deden uit friesland omdat die achter de kippen zat en erg druk en moeilijk opvoedbaar was. Ik sport heel veel en ben altijd heen en weer, hij is de perfecte sport maatje en met kalm en assertief maar vooral consequent zijn, loopt hij tegenwoordig naast en is stil op straat. Reus is super lief voor kinderen, maar nog altijd achterdochtig naar vreemden. We zeggen altijd dat hij de beste hond is maar dan portable.

Kim

geplaatst op 5 juli 2015 | 10:11

Juno is een eigenzinnige pincher van 3 jaar. Ik ben opgegroeid met honden. Jachthonden , vizsla's duitst jacht terriers, duitse staander enz enz. Maar ik heb nog nooit maar dan ook echt nooit een hond meegemaakt als juno. Er zijn dagen dat ik haar achter het behang wil plakken. Ze is zo speels en daagt graag uit. Vooral op straat denk mevrouw dat alles van haar is. Nu ben ik samen met mijn partner en die heeft 2 steffords en een mix. En juno met haar 2.8 kilo en grootheidswaan daagt alles en iedereen uit. Prachtig om te zien maar het vraagt veel concentratie en oplettendheid. Waar andere honden stoppen gaat juno door. Uithoudingvermogen!!!! Ze heeft pl. Maar doormiddel van anabole spuiten is ze zo gespierd dat ze het goed kan dragen. Volgende hond een pincher?? JA!!!!!

Corina Timmer

geplaatst op 22 maart 2015 | 01:50

Onze Shadow is een kruising van 3/4 dwergpincher en 1/4 jack russel. Hij wordt dit jaar 11 en sprint nog alle kanten op. Hij luistert meestal ontzettend goed, maar hij kan zo zijn puberale dagen hebben. Dan is hij zo eigenwijs als een hekke... Wat betreft het vrolijke, speelse en zekere karakter, dat klopt helemaal. Hij vindt het ook fantastisch om ons uit te dagen om te spelen, te dollen en hem achterna te zitten. Hij gooit ook geregeld zijn knuffels of speeltjes door het huis om er zelf weer achteraan te rennen. Maar meneer kan ook wel jaloers zijn als we onze katten teveel aandacht geven in zijn ogen. Dan duwt hij zijn neus er gewoon tussen en jaagt hij de kat weg. Andere keren ligt hij weer samen met de katten op de bank. Hij is naar mij toe erg aanhankelijk enprobeert altijd tegen mij aan te zitten of liggen. Als ik maar iets anders ga zitten, moet hij gelijk weer tegen mij aan kkomen zitten. Wat betreft de waaksheid, hij waakt niet alleen over ons huis, maar over de plaats waar hij op dat moment is. Zelfs als dat een café of restaurant is. Kortom het is een klein hondje met een groot karakter. Hij is een schat en ik zou hem voor geen goud willen missen.

t.den. bode

geplaatst op 6 december 2014 | 18:01

wij hebben 3 dwergpinchers in de leeftijd van 12, 3 en 1.5 jaar. Klopt zeker dat het zeer energieke en leergierige hondjes zijn, hebben een zeer consequente opvoeding nodig. De twee jongste lopen samen met onze bordercollie mee naast de step. zijn echte kilometer vreters.. we doen geregeld een ronde van zo`n 15 km. Komen dan thuis en zijn zeker nog niet moe. Bordercollie gaat dan liggen, terwijl de 2 nog even gaan stoeien in de tuin. Ze zijn ook heel aanhankelijk en willen `s avonds graag bij ons op de bank liggen. Onze Tim van 12 is ook nog steeds energiek, wil ook nog mee voor grotere wandelingen, echter mee met de step dat is niet meer goed voor hem gezien zijn leeftijd. alle drie de dwergen zijn naar vreemden toe gereserveerd, gaan nooit zo maar op iemand af. Maar wanneer zij iemand goed kennen dan reageren ze met veel enthousiasme.

yana roefs

geplaatst op 26 november 2014 | 19:26

super leuke beesten

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test