Rasbeschrijving van de Dwergpinscher

De Dwergpinscher, ook bekend als "De koning van de Toys" is een speels klein ras met een gevoel voor humor, geweldige energie en is erg moedig. Dit ras is zeer leergierig en wil erg graag nieuwe omgevingen verkennen. Als de kans krijgen zullen deze energieke honden proberen te ontsnappen. Ze worden meestal gezien met een gecoupeerde staart en rechtopstaande oren en dit ras zal zeker je hart stelen.

Karakter van een Dwergpinscher

Dwergpinschers zijn zeer trouw, alert en speels. Dit ras vereist een goede socialisatie als pup aangezien ze achterdochtig kunnen worden rond vreemden. Als ze goed gesocialiseerd worden doen ze het goed rond kinderen en andere huisdieren.

Temperament van een Dwergpinscher

Dit ras heeft genoeg beweging nodig, want ze zijn zeer leergierig en energiek. Ze zijn heel eigengereid en vereisen consistentie en stevige aanpak anders kunnen ze een tirannetje worden

Verzorging van een Dwergpinscher

Dwergpinschers hebben een zeer levendige persoonlijkheid die energie en geduld vereist. Als het gaat om verzorging vergt dit ras zeer weinig onderhoud. Ze verharen gemiddeld.

Vacht van een Dwergpinscher

Dit kortharige heeft niet veel onderhoud als het gaat om de vacht. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn massief helder rood, hert rood, zwart en bruin, chocolade en roestkleur.

Trainen en opvoeden van een Dwergpinscher

Consistentie is de sleutel bij het opvoeden van dit soms koppige hondje. Dit intelligente ras is zeer leergierig, waar je als baas gebruik van moet maken.

Activiteit en bewegen van een Dwergpinscher

Omdat ze veel energie hebben, is veel beweging vereist. Ze kunnen goed leven in een appartement, als ze maar regelmatig kunnen ravotten en spelen. Een paar korte wandelingen per dag moet voldoende zijn.

Kenmerken van een Dwergpinscher

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 25-30 cm
Gewicht: 4-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
2
De volgende ziektes zijn bekend bij de Dwergpinscher Mitralisinsufficientie - lekkende hartklep 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test