Dwergpinscher

Alles wat je wilt weten over de Dwergpinscher

De Dwergpinscher: een klein speels ras met een gevoel voor humor

De Dwergpinscher, ook bekend als "De koning van de Toys" is een speels klein ras met een gevoel voor humor, geweldige energie en is erg moedig. Dit ras is zeer leergierig en wil erg graag nieuwe omgevingen verkennen. Als de kans krijgen zullen deze energieke honden proberen te ontsnappen. Ze worden meestal gezien met een gecoupeerde staart en rechtopstaande oren en dit ras zal zeker je hart stelen.

Karakter van een Dwergpinscher

Dwergpinschers zijn zeer trouw, alert en speels. Dit ras vereist een goede socialisatie als pup aangezien ze achterdochtig kunnen worden rond vreemden. Als ze goed gesocialiseerd worden doen ze het goed rond kinderen en andere huisdieren.

Temperament van een Dwergpinscher

Dit ras heeft genoeg beweging nodig, want ze zijn zeer leergierig en energiek. Ze zijn heel eigengereid en vereisen consistentie en stevige aanpak anders kunnen ze een tirannetje worden

Verzorging van een Dwergpinscher

Dwergpinschers hebben een zeer levendige persoonlijkheid die energie en geduld vereist. Als het gaat om verzorging vergt dit ras zeer weinig onderhoud. Ze verharen gemiddeld.

Vacht van een Dwergpinscher

Dit kortharige heeft niet veel onderhoud als het gaat om de vacht. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn massief helder rood, hert rood, zwart en bruin, chocolade en roestkleur.

Trainen en opvoeden van een Dwergpinscher

Consistentie is de sleutel bij het opvoeden van dit soms koppige hondje. Dit intelligente ras is zeer leergierig, waar je als baas gebruik van moet maken.

Activiteit en bewegen van een Dwergpinscher

Omdat ze veel energie hebben, is veel beweging vereist. Ze kunnen goed leven in een appartement, als ze maar regelmatig kunnen ravotten en spelen. Een paar korte wandelingen per dag moet voldoende zijn.

Kenmerken van een Dwergpinscher

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef: 25-30 cm
  • Gewicht: 4-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
2

Welke ziektes komen voor bij een Dwergpinscher

De Dwergpinscher is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Dwergpinscher is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test