Voorhuidontsteking

Voorhuidontsteking bij de hond

Bij de ongecastreerde reu komt een balanoposthitis of wel voorhuidontsteking zeer vaak voor. Op den duur krijgt elke reu er wel hinder van. Het komt door een bacteriële infectie, welke wordt veroorzaakt door het uitschachten van de penis tijdens een erectie (hoeft niet een volledige te zijn). Als een reu geslachtsrijp is schachten ze vaak uit. Vanaf een maand of zes gebeurd dit.

Symptomen

Er zal etter komen onder de voorhuid door de infectie. Het kan uit de voorhuid druppelen en het geeft vaak stinkende en vieze plekken en is een naar probleem. Er zijn bazen die denken dat het urine verlies is. De ontsteking kan zo erg zijn, dat de etter er uit druipt. De penis ziet er ook roder uit door de ontsteking. Een probleem is dat ze ontsteking vaak terugkomt.

Diagnose

De diagnose is makkelijk vast te stellen.

Behandeling

Voor de behandeling zijn er een paar mogelijkheden:
  1. Het regelmatig desinfecteren en schoonmaken van de voorhuid. Hier zijn speciale voorhuidreinigers voor.
  2. Eventueel aangevuld met antibiotica
  3. Een castratie, en dit is een definitieve oplossing. Door een castratie wordt dit uitschachten vermeden.

Prognose

De prognose van een voorhuidontsteking is positief. Het kan opgelost worden door schoonmaken en eventueel antibioticum. Het komt echter vaak terug  en castratie bied in de meeste gevallen de enige uitkomst

Preventie

Castratie

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden je te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Heb jij vragen of tips? Meld ze dan gerust

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook