Vaginitis bij de hond

Vaginitis

Als we het hebben over vaginitis, dan spreken we over een ontstoken vagina. Het komt niet vaak voor en kan komen door bacteriële infecties, problemen met plassen, of het slijmvlies wat beschadigd is

De Juveniele Vaginitis komt vaker voor. Dit zien bij honden jonger dan 1 jaar. Als de hond ouder wordt gaat het vaak vanzelf weer weg.

Symptomen van vaginitis bij de hond

Irritatie aan de vagina en etterige uitvloei. Veel likken door de prikkeling. De dierenarts kan de zien bij onderzoek of de slijmvliezen gezwollen en rood zijn

Diagnose van vaginitis bij de hond

Het vaststellen is vrij makkelijk, echter , het kan zijn dat de etterige uitvloei een teken is van de ziekte pyometra, die vaak voorkomt en levensbedreigend is 

Behandeling van vaginitis bij de hond

Dit hangt van de oorzaak af. Vaak is het een antibioticum. Bij de pups die juveniele vaginitis hebben is geen behandeling nodig, dit gaat vaak zo weer weg

Prognose van vaginitis bij de hond

Afhankelijk van de oorzaak is de positief., net als de juveniele vaginitis

Preventie van vaginitis bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Vaginitis bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6