Epifora (tranenvloed) bij de hond

Epifora (tranenvloed) bij de kat

Tranen worden afgescheiden door klieren in het weefsel rond de oogbol en worden afgevoerd door de traanbuis. Deze staat in verbinding met de neus en heeft een opening in de oogleden, in de binnenhoek van het oog. Epifora treedt op als de normale afvoer van tranen wordt verhinderd waardoor de tranen op het gezicht terechtkomen.

Oorzaken
De traanbuis of de openingen aan de binnenhoek van het oog kunnen misvormd zijn waardoor een normale afvoer van tranen onmogelijk is. Het is ook mogelijk dat de buis of de openingen dichtslibben of geblokkeerd raken als de kat ouder wordt als gevolg van infectie van de traanbuis, een vreemd voorwerp, overmatige slijmophoping of een verwonding aan de kop.

Symptomen van epifora (tranenvloed) bij de hond

  1. een constant tranend oog
  2. donkere traanvlekken op de vacht bij de binnenste ooghoek
  3. een rood, pijnlijk, tranend oog als de blokkering van een traanbuis komt door een infectie die tot conjunctivitis heeft geleid

Diagnose van epifora (tranenvloed) bij de hond

Het is niet bekend wat de diagnose is van Epifora (tranenvloed) bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van epifora (tranenvloed) bij de hond

Het is niet bekend wat de behandeling is van Epifora (tranenvloed) bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van epifora (tranenvloed) bij de hond

Het is niet bekend wat de prognose is van Epifora (tranenvloed) bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van epifora (tranenvloed) bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Epifora (tranenvloed) bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Beierse Bergzweet pups te koop!

Geboren op 11 mei, 7 prachtige pups! Gawra Z Grodziskich Borow (Kees) X NL kamp Swagger-Brawura Tr

Centraal- Aziatische herdershond (puppyĆ 

Sterk, benig, heldere vertegenwoordiger van het ras met karakter niet agressief, maar moedig, in st