Epifora (tranenvloed)

Epifora (tranenvloed) bij de kat

Tranen worden afgescheiden door klieren in het weefsel rond de oogbol en worden afgevoerd door de traanbuis. Deze staat in verbinding met de neus en heeft een opening in de oogleden, in de binnenhoek van het oog. Epifora treedt op als de normale afvoer van tranen wordt verhinderd waardoor de tranen op het gezicht terechtkomen.

Oorzaken
De traanbuis of de openingen aan de binnenhoek van het oog kunnen misvormd zijn waardoor een normale afvoer van tranen onmogelijk is. Het is ook mogelijk dat de buis of de openingen dichtslibben of geblokkeerd raken als de kat ouder wordt als gevolg van infectie van de traanbuis, een vreemd voorwerp, overmatige slijmophoping of een verwonding aan de kop.

Symptomen

  1. een constant tranend oog
  2. donkere traanvlekken op de vacht bij de binnenste ooghoek
  3. een rood, pijnlijk, tranend oog als de blokkering van een traanbuis komt door een infectie die tot conjunctivitis heeft geleid

Diagnose

Het is niet bekend wat de diagnose is van Epifora (tranenvloed) . Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling

Het is niet bekend wat de behandeling is van Epifora (tranenvloed) . Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose

Het is niet bekend wat de prognose is van Epifora (tranenvloed) . Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie

Het is niet bekend wat je kunt doen om Epifora (tranenvloed) te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden je te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Heb jij vragen of tips? Meld ze dan gerust

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook