Conjunctivitis bij de kat

Conjunctivitis

Conjunctivitis bij de kat

Conjunctivitis is een ontsteking van het vlies dat langs de binnenkant van de bovenste en onderste oogleden loopt en het blootliggende deel van de oogbol bedekt, met uitzondering van het transparante hoornvlies. Beide kanten van het derde ooglid zijn ook door dit vlies bedekt. Conjunctivitis kan vele oorzaken hebben; het kan een plotselinge aandoening zijn of een langdurig probleem. Een of beide ogen kunnen erdoor worden aangedaan.

Oorzaken
Fysieke irritatie kan een oorzaak zijn: bijvoorbeeld als een vreemd voorwerp achter het ooglid terechtkomt. Andere oorzaken zijn allergieën, lichamelijk letsel of afwijkingen aan het oog, zoals onvoldoende traanproductie of naar binnen gekeerde oogleden. Conjunctivitis kan ook voorkomen bij katten die niesziekte hebben.

Symptomen van conjunctivitis bij de kat

  1. roodheid van het oogvlies
  2. duidelijke zwelling van het weefsel rond de oogbol
  3. toegenomen traanproductie
  4. overmatig knipperen
  5. halfgesloten oogleden
  6. afscheiding uit ooghoek of ooghoeken (waterig of dik en kleverig van structuur en grijs of groen van kleur)
  7. de kat kan proberen met zijn poot in zijn oog te wrijven
  8. of zijn kop langs de grond te schuren

Diganose van conjunctivitis bij de kat

Het is niet bekend wat de diagnose is van Conjunctivitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van conjunctivitis bij de kat

Het is niet bekend wat de behandeling is van Conjunctivitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van conjunctivitis bij de kat

Het is niet bekend wat de prognose is van Conjunctivitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van conjunctivitis bij de kat

Het is niet bekend wat je kunt doen om Conjunctivitis bij de kat te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Deze informatie is ter kennisgeving. Bij vragen en advies neem dan contact op met je dierenarts.

Anderen bekeken ook