Conjunctivitis bij de hond

Conjunctivitis bij de kat

Conjunctivitis is een ontsteking van het vlies dat langs de binnenkant van de bovenste en onderste oogleden loopt en het blootliggende deel van de oogbol bedekt, met uitzondering van het transparante hoornvlies. Beide kanten van het derde ooglid zijn ook door dit vlies bedekt. Conjunctivitis kan vele oorzaken hebben; het kan een plotselinge aandoening zijn of een langdurig probleem. Een of beide ogen kunnen erdoor worden aangedaan.

Oorzaken
Fysieke irritatie kan een oorzaak zijn: bijvoorbeeld als een vreemd voorwerp achter het ooglid terechtkomt. Andere oorzaken zijn allergieën, lichamelijk letsel of afwijkingen aan het oog, zoals onvoldoende traanproductie of naar binnen gekeerde oogleden. Conjunctivitis kan ook voorkomen bij katten die niesziekte hebben.

Symptomen van conjunctivitis bij de hond

  1. roodheid van het oogvlies
  2. duidelijke zwelling van het weefsel rond de oogbol
  3. toegenomen traanproductie
  4. overmatig knipperen
  5. halfgesloten oogleden
  6. afscheiding uit ooghoek of ooghoeken (waterig of dik en kleverig van structuur en grijs of groen van kleur)
  7. de kat kan proberen met zijn poot in zijn oog te wrijven
  8. of zijn kop langs de grond te schuren

Diagnose van conjunctivitis bij de hond

Het is niet bekend wat de diagnose is van Conjunctivitis bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van conjunctivitis bij de hond

Het is niet bekend wat de behandeling is van Conjunctivitis bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van conjunctivitis bij de hond

Het is niet bekend wat de prognose is van Conjunctivitis bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van conjunctivitis bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Conjunctivitis bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Blue merle kruising pup

Kruising border/aussie

Leuke Duitse Dog pups te koop

Onze lieve Duitse Dog is bevallen van een mooi nestje pups. Maar liefs 10 stuks. Mamma heeft een sup