Hoornvlies problemen bij de kat

Hoornvlies problemen

Hoornvlies problemen bij de kat

Het transparante gedeelte van de voorkant van de oogbol is het hoornvlies. De kat kan hiermee zijn omgeving zien. De gekleurde iris bepaalt de vorm van de pupil.

  1. Hoornvliesoedeem. Iedere verwonding of ziekte die de structuur van het hoornvlies aantast en daarbij het proces waarbij water er uit vloeit om te zorgen voor helderheid. Als de oogjes open gaan bij kittens zijn de oogjes troebel. Dit is normaal.
  2. Zwerend hoornvlies. Dit kan komen door een vreemd voorwerp, door een ooglid die naar binnen is gekeerd, of uitdroging door onvoldoende traanvocht, een kattenkrab of een bacteriële infectie
  3. Hoornvliesontsteking. Infectie is de voornaamste oorzaak. Bijvoorbeeld door verwonding, bepaalde virussen of bacteriën. Uveïtis kan ook een oorzaak zjin.

Symptomen van hoornvlies problemen bij de kat

  1. Het hoornvlies is troebel
  2. Meer traanproductie
  3. Veel knipperen
  4. Geen fel licht verdragen
  5. Het oog is rood en ontstoken
  6. Op het hoornvlies kunnen randen van een zweer te zien zijn. Vaak is er een hulpmiddel bij nodig om dit waar te kunnen nemen

Diganose van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat de diagnose is van Hoornvlies problemen bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat de behandeling is van Hoornvlies problemen bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat de prognose is van Hoornvlies problemen bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat je kunt doen om Hoornvlies problemen bij de kat te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Deze informatie is ter kennisgeving. Bij vragen en advies neem dan contact op met je dierenarts.

Anderen bekeken ook