Hoornvlies problemen bij de kat

Hoornvlies problemen bij de kat

Het transparante gedeelte van de voorkant van de oogbol is het hoornvlies. De kat kan hiermee zijn omgeving zien. De gekleurde iris bepaalt de vorm van de pupil.

  1. Hoornvliesoedeem. Iedere verwonding of ziekte die de structuur van het hoornvlies aantast en daarbij het proces waarbij water er uit vloeit om te zorgen voor helderheid. Als de oogjes open gaan bij kittens zijn de oogjes troebel. Dit is normaal.
  2. Zwerend hoornvlies. Dit kan komen door een vreemd voorwerp, door een ooglid die naar binnen is gekeerd, of uitdroging door onvoldoende traanvocht, een kattenkrab of een bacteriële infectie
  3. Hoornvliesontsteking. Infectie is de voornaamste oorzaak. Bijvoorbeeld door verwonding, bepaalde virussen of bacteriën. Uveïtis kan ook een oorzaak zjin.

Symptomen van hoornvlies problemen bij de kat

  1. Het hoornvlies is troebel
  2. Meer traanproductie
  3. Veel knipperen
  4. Geen fel licht verdragen
  5. Het oog is rood en ontstoken
  6. Op het hoornvlies kunnen randen van een zweer te zien zijn. Vaak is er een hulpmiddel bij nodig om dit waar te kunnen nemen

Diagnose van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat de diagnose is van Hoornvlies problemen bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat de behandeling is van Hoornvlies problemen bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat de prognose is van Hoornvlies problemen bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van hoornvlies problemen bij de kat

Het is niet bekend wat je kunt doen om Hoornvlies problemen bij de kat te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Prachtige Rottweiler Puppy's

Raszuivere Rottweiler puppy's van 2 geweldige ouders. Beide ouders getest op HD/ED/JLPP Beide oude

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6