Opnieuw inval bij puppyhandelaren in Brabant

Opnieuw inval bij puppyhandelaren in Brabant

Nieuws: Opnieuw inval bij puppyhandelaren in Brabant

In het Noord-Brabantse Hapert heeft er wederom een inval plaatsgevonden bij de omstreden hondenhandelaren Cartierhoeve en Puppy Point/Holland Pets.

De man is aangehouden omdat hij zich verzette en niet aan de hercontroles mee wilde werken. De inval betrof een onaangekondigde hercontrole die voor de tweede keer in twee maanden tijd plaatsvond.

In ons eerdere nieuwsartikel over de inval in april van dit jaar valt te lezen dat er toen 89 geïmporteerde pups in beslag waren genomen en grote bedragen met geld.

Nog geen week na de inval in april werden er alweer honden te koop aangeboden op onder andere Marktplaats. Vorige maand dreigde de gemeente Bladel met geldboetes om de praktijken van deze handelaren een halt toe te roepen. Deze boetes kunnen oplopen tot meer dan een miljoen Euro. De handelaren hebben laten weten hun zaken aan te passen om zo boetes te voorkomen en hebben zienswijzen (*) bij de gemeente ingediend die bij de hercontrole van vandaag zullen worden bekeken.
* Een zienswijze is een reactie die een belanghebbende (een natuurlijke of rechtspersoon) aan het bevoegd gezag kan sturen als reactie op een ontwerp-besluit.

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Prachtige Rottweiler Puppy's

Raszuivere Rottweiler puppy's van 2 geweldige ouders. Beide ouders getest op HD/ED/JLPP Beide oude

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6