Opnieuw inval bij puppyhandelaren in Brabant

Opnieuw inval bij puppyhandelaren in Brabant

Nieuws: Opnieuw inval bij puppyhandelaren in Brabant

In het Noord-Brabantse Hapert heeft er wederom een inval plaatsgevonden bij de omstreden hondenhandelaren Cartierhoeve en Puppy Point/Holland Pets.

De man is aangehouden omdat hij zich verzette en niet aan de hercontroles mee wilde werken. De inval betrof een onaangekondigde hercontrole die voor de tweede keer in twee maanden tijd plaatsvond.

In ons eerdere nieuwsartikel over de inval in april van dit jaar valt te lezen dat er toen 89 geïmporteerde pups in beslag waren genomen en grote bedragen met geld.

Nog geen week na de inval in april werden er alweer honden te koop aangeboden op onder andere Marktplaats. Vorige maand dreigde de gemeente Bladel met geldboetes om de praktijken van deze handelaren een halt toe te roepen. Deze boetes kunnen oplopen tot meer dan een miljoen Euro. De handelaren hebben laten weten hun zaken aan te passen om zo boetes te voorkomen en hebben zienswijzen (*) bij de gemeente ingediend die bij de hercontrole van vandaag zullen worden bekeken.
* Een zienswijze is een reactie die een belanghebbende (een natuurlijke of rechtspersoon) aan het bevoegd gezag kan sturen als reactie op een ontwerp-besluit.