Hij is te gevaarlijk om ooit met honden te spelen(video)

Hij is te gevaarlijk om ooit met honden te spelen(video)

Nieuws: Hij is te gevaarlijk om ooit met honden te spelen(video)

Zijn hele leven lang moest Max al vechten. Toen hij uiteindelijk toch gered werd uit zijn trieste leven van hondengevechten, wachtte hem bijna euthanasie

Zijn nieuwe leven zou bestaan uit eenzame opsluiting. Max kwam aan bij het Dog Tales Rescue and Sanctuary in Ontario, Canada met een vreselijke waarschuwing.

"Toen we hadden afgesproken om Max in de opvang te nemen kregen we te horen dat hij nooit in staat zou zijn om te communiceren met andere honden en dat hij niet in contact mocht komen met andere honden," meldt Clare Forndran van Dog Tales Rescue en Sanctuary.

En ja hoor, toen Max aankwamen reageerde hij slecht naar andere honden. Dit was immers het enige wat Max geleerd was om te doen. Max kwam in een speciale ruimte waar hij andere honden niet eens kon zien Beetje bij beetje hielp het personeel en de vrijwilligers de 3-jarige Amerikaanse Bulldog met socialiseren.

"Het duurde maanden," legt Forndran uit: "maar eindelijk had hij een punt bereikt waar hij ontspannen langs andere honden kon lopen, of zelfs naast andere honden kon zitten zonder te reageren."

Toch moest hij worden gemuilkorfd en zat hij aan de leiband. Maar beetje bij beetje, voelde Max zit steeds beter bij andere honden. Hij begon er zelfs naar uit te kijken om samen te zijn met andere honden en uiteindelijk werd zijn muilkorf verwijderd.
Op die dag hielden een aantal leden van het team het dan ook niet droog. "Om te zien hoe ver hij is gekomen in een jaar tijd is echt ongelooflijk", zegt Forndran.

Max helpt andere honden

Vandaag de dag is Max een geweldige speelse hond geworden. " Een hond voor elk moment en in alle situaties. Sterker nog, hij is zo geweldig goed gesocialiseerd dat het personeel hem tegenwoordig inzet om honden met gedragsproblemen te helpen.

"We willen graag denken dat hij zo'n grote helper is omdat hij begrijpt wat deze honden moeten doorstaan. Hij heeft immers exact hetzelfde meegemaakt.", aldus Forndran.

Dog Tales blijft strijden
Dog Tales is momenteel verwikkeld in een rechtszaak om levens van 21 honden te redden die in beslag zijn genomen bij hondengevechten. Het lot van de honden is aan een rechtbank. De eis is dat deze honden moeten worden afgemaakt.
Maar die honden verdienen net als Max een tweede kans op mooi leven.

Bekijk een video van Max