De top 10 van slimste rassen

Nieuws: De top 10 van slimste rassen

De slimste hondenrassen zullen je misschien wel verrassen. Deze 'Einstein' honden top tien delen allemaal dezelfde twee kwaliteiten: De mogelijkheid om sne

Dat niet elke hond alles even snel leert weten we allemaal wel. Je hebt er van die eigenwijze rassen bij die alles echt gewoon op hun eigen tijd doen en wanneer het hun uitkomt.

Of van die honden die je wel 30 keer uit moet leggen dat zit en blijf ook echt zit en blijf is. Maar er zijn rassen die geboren Master-Minds zijn. Die zo ongelooflijk snel nieuwe commando's oppikken en deze vervolgens dan ook probleemloos keer uit keer weer uitvoeren.

Mocht je het nou leuk vinden om te kijken hoe slim jou hond is, probeer het dan eens uit. Verzin een commando en kijk hoe snel hij dit oppikt. En daarna is het de kunst om te kijken of hij dit na een week nog steeds kan. Mocht je nou moeite hebben met je hond commando's leren. Treur niet. Je bent vast niet de enige.

Hier volgt hij dan, het lijstje van de 10 slimste rashonden:
 

Lees hier alles over de Australian Cattle Dog
Deze prachtige hond is compact, sterk, alert en behendig. Dit ras is betrouwbaar, moedig en is zeer toegewijd aan de plichten die zij krijgen.

9. Rottweiler

Lees hier alles over de Rottweiler

Rottweilers zijn zeer enthousiast om te behagen, is uiterst intelligent en doet het goed in veel verschillende sporten en proeven, maar kan ook koppig zijn.

8. Papillon

Lees hier alles over de Papillon

De Papillon is uiterst gehoorzaam en heeft een griezelig vermogen om problemen op te lossen.

7. Labrador Retriever

Lees hier alles over de Labrador Retriever

Dit ras is makkelijk te trainen en ze zijn temperamentvol en energiek.

 

6. Schotse Collie

Lees hier alles over de Schotse Collie

Dit zeer intelligent ras is makkelijk te trainen. Deze eigenzinnige hond heeft een zachte hand nodig om verlegenheid en weigering te vermijden. Doordat dit ras is opgeleid voor schapendrijven heeft het een sterke wil om te werken voor zijn eigenaar.

 

5. Dobermann

Lees hier alles over de Dobermann

De Dobermann is gemakkelijk te trainen en blinkt uit in gehoorzaamheid.

 

4. Golden Retriever

Lees hier alles over de Golden Retriever

Deze prachtige, vriendelijke hond blinkt uit in apporteren, net als behendigheid en gehoorzaamheid.

 

3. Duitse herder

Lees hier alles over de Duitse herder

De Duitse Herder is erg gehoorzaam en leert erg snel. Training moet worden gegeven met respect, je moet consequent zijn en belonend trainen. Ze zijn uitzonderlijk getalenteerd in het opsporen, behendigheid, gehoorzaamheid en fly-ball.

 

2. Poedel

Lees hier alles over de Poedel

De Poedel is zeer trainbaar en enthousiast om te behagen. Ze blinken uit in het leren van trucjes, waaronder behendigheid, apporteren en competitieve gehoorzaamheid.

 

1. Border Collie

Lees hier alles over de Border Collie

En ten slotte, geen lijst van slimste hondenrassen zou niet compleet zijn zonder een vermelding van deze knappe hond. Ze zijn gefokt om zelfstandig te kunnen denken en hebben probleemoplossende intelligentie  

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Labradoodle

Voor onze Rakker zijn we op zoek naar een nieuw baasje. Hij is een sociale, speelse en ondernemende

Flatcoated retriever 9 maand, teefje (stamboom)

In overleg met haar fokker is besloten dat wij mogen uitkijken naar een nieuw baasje. Zij is een ech