De top 10 van slimste rassen

De top 10 van slimste rassen

Nieuws: De top 10 van slimste rassen

De slimste hondenrassen zullen je misschien wel verrassen. Deze 'Einstein' honden top tien delen allemaal dezelfde twee kwaliteiten:

Dat niet elke hond alles even snel leert weten we allemaal wel. Je hebt er van die eigenwijze rassen bij die alles echt gewoon op hun eigen tijd doen en wanneer het hun uitkomt.

Of van die honden die je wel 30 keer uit moet leggen dat zit en blijf ook echt zit en blijf is. Maar er zijn rassen die geboren Master-Minds zijn. Die zo ongelooflijk snel nieuwe commando's oppikken en deze vervolgens dan ook probleemloos keer uit keer weer uitvoeren.

Mocht je het nou leuk vinden om te kijken hoe slim jou hond is, probeer het dan eens uit. Verzin een commando en kijk hoe snel hij dit oppikt. En daarna is het de kunst om te kijken of hij dit na een week nog steeds kan. Mocht je nou moeite hebben met je hond commando's leren. Treur niet. Je bent vast niet de enige.

Hier volgt hij dan, het lijstje van de 10 slimste rashonden:

Lees hier alles over de Australian Cattle Dog

Deze prachtige hond is compact, sterk, alert en behendig. Dit ras is betrouwbaar, moedig en is zeer toegewijd aan de plichten die zij krijgen.

Lees hier alles over de Rottweiler

Rottweilers zijn zeer enthousiast om te behagen, is uiterst intelligent en doet het goed in veel verschillende sporten en proeven, maar kan ook koppig zijn.

Lees hier alles over de Papillon

De Papillon is uiterst gehoorzaam en heeft een griezelig vermogen om problemen op te lossen.

Lees hier alles over de Labrador Retriever

Dit ras is makkelijk te trainen en ze zijn temperamentvol en energiek.

 

Lees hier alles over de Schotse Collie

Dit zeer intelligent ras is makkelijk te trainen. Deze eigenzinnige hond heeft een zachte hand nodig om verlegenheid en weigering te vermijden. Doordat dit ras is opgeleid voor schapendrijven heeft het een sterke wil om te werken voor zijn eigenaar.

 

Lees hier alles over de Dobermann

De Dobermann is gemakkelijk te trainen en blinkt uit in gehoorzaamheid.

 

Lees hier alles over de Golden Retriever

Deze prachtige, vriendelijke hond blinkt uit in apporteren, net als behendigheid en gehoorzaamheid.

 

Lees hier alles over de Duitse herder

De Duitse Herder is erg gehoorzaam en leert erg snel. Training moet worden gegeven met respect, je moet consequent zijn en belonend trainen. Ze zijn uitzonderlijk getalenteerd in het opsporen, behendigheid, gehoorzaamheid en fly-ball.

 

Lees hier alles over de Poedel

De Poedel is zeer trainbaar en enthousiast om te behagen. Ze blinken uit in het leren van trucjes, waaronder behendigheid, apporteren en competitieve gehoorzaamheid.

 

Lees hier alles over de Border Collie

En ten slotte, geen lijst van slimste hondenrassen zou niet compleet zijn zonder een vermelding van deze knappe hond. Ze zijn gefokt om zelfstandig te kunnen denken en hebben probleemoplossende intelligentie