Slopen van schoen kost de hond twee voorpoten (video)

Slopen van schoen kost de hond twee voorpoten (video)

Nieuws: Slopen van schoen kost de hond twee voorpoten (video)

De twee voorpoten van Cola werden eraf gehakt met een zwaard. Waarom? Omdat Cola een paar schoenen van de buurman kapot had gekauwd. Ondanks dat de baas de

Thailand. Een onschuldig pup van slechts 9 maanden jong zo'n straf geven. Wat bezielde deze buurman om de twee voorpoten er met een zwaard af te hakken. Dit gruwelijke incident vond plaats in mei dit jaar. De man die deze gruweldaad uitvoerde werd door de Animal Welfare Act aangeklaagd en kreeg een straf. Helaas bestond deze maar uit één maand gevangenisstraf.

De man die deze verachtelijke daad uitvoerde werd aangeklaagd op grond van de Animal Welfare Act, maar de straf bestond uit slechts een maand gevangenisstraf. Hoewel dit natuurlijk een zeer lage straf is, mogen we eigenlijk best blij zijn dat deze man gestraft is. Twee jaar geleden zou er in Thailand niemand voor zo een gruweldaad gestraft worden. In Thailand is sinds 2014 en dierenwelzijn wet en het is nog steeds 'work in progress' .

Cola werd meegenomen naar een gespecialiseerde kliniek in Bangkok en de Soi Dog Foundation dekte de kosten. Toen Cola eenmaal voldoende hersteld was, konden de protheses,die speciaal voor Cola gemaakt werden omgebonden worden.

De oude eigenaar durfde Cola niet meer terug te nemen. Bang dat de buurman wellicht nog een keer toe zou slaan. Inmiddels is Cola geadopteerd door Gill en John en het gaat goed met Cola! Hij geniet van zijn nieuwe liefdevolle familie en maakt lekkere strandwandelingen. Dat hij zich prima redt met zijn nieuwe voorpoten kun je zien op onderstaand filmpje.