Is de Engelse Bulldog nog te redden of wil men dit niet

Is de Engelse Bulldog nog te redden of wil men dit niet

Nieuws: Is de Engelse Bulldog nog te redden of wil men dit niet

De Engelse Bulldog, de aandoenlijke hond op korte pootjes met een gedrongen lijf en een kop alsof hij veel te hard tegen een muur is gelopen. Het gaat qua

De enige manier waarop dit Engelse ras nog te redden is, is door hem te kruisen met een Amerikaans Ras. Dit blijkt uit een onderzoek die is uitgevoerd aan de Universiteit van Californië (UC). Maar nee, dat is not-done. Maar toch dreigt deze Engelse Bulldog uit te sterven doordat men geen oplossing wil. De oorzaak is simpel, het is een rashond die te ver is doorgefokt.

Het team onderzocht 102 Engelse bulldogs, 87 uit de Verenigde Staten en 15 van elders in de wereld, en maakte genetische vergelijkingen met een set van 37 andere Engels bulldogs die aan de UC Davis School of Veterinary Medicine werden gebracht vanwege gezondheidsproblemen.

Hier werd ontdekt dat bij de Bulldogs de genetische diversiteit ontbrak die nodig is voor fokkers, wat betekent dat er weinig hoop is voor fokkers om een gezondere bulldog te maken, tenzij ze gaan kruisen. Maar dit is voor vele fokkers hetzelfde als vloeken in de kerk.

Oorspronkelijk werd dit ras gefokt om te dienen als vechthond, maar de Engelsen gingen hem steeds meer waarderen om zijn vastberadenheid. Maar de fok is doorgeslagen.

Engelse bulldogs kunnen last hebben van een reeks van ernstige gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen, huidproblemen, gespleten gehemelte, moeilijkheden bij natuurlijke bevruchtingen en natuurlijke bevalling. Ondanks alle gezondheidsproblemen die bekend zijn bij dit ras, blijven ze enorm populair.

Het is één van de meest populaire en meest ongezonde hondenrassen

"Bulldogs die zich zonder hulp kunnen voortplanten, zich vrij kunnen bewegen, voor een langere tijd lange afstanden kunnen lopen of rennen en normaal kunnen ademen, zelfs in rust zijn de uitzondering," melden Niels Pedersen, Ashley Pooch en Hong Wei Liu van de Universiteit van Californië in een rapport in de "Canine Genetics and Epidemiology journal".

Amerikaanse fokkers van de Engels bulldogs hebben het probleem vermeden en ontkennen zelfs dat het ras ongezond is, wijzend naar zijn populariteit als bewijs. Toch mag de Bulldog niet meer vliegen in laadruimte bij vele binnenlandse en internationale luchtvaartmaatschappijen als gevolg van een hoog aantal sterfgevallen, " aldus het rapport van de auteurs. "Het is één van de meest populaire en meest ongezonde hondenrassen", aldus de wetenschappers.
"The Kennel Club blijft zoeken naar manieren om de duurzaamheid van het ras te garanderen als het in gevaar is en werkt samen met rasverenigingen en onderzoekers om dit te doen," aldus Aimée Llewellyn-Zaidi, hoofd van de afdeling Gezondeheid en onderzoek van The Kennel Club in een verklaring per e-mail aan CNBC op vrijdag.