Rasbeschrijving van de Duitse Hovawart

De oorsprong is Duitsland en de Duitse Hovawart is een grote en robuuste waakhond. Ze waren bijna uitgestorven, maar er werd tijdens de jaren 1920 nieuw leven ingeblazen. Dit ras geniet populariteit in hun eigen land

Karakter

De Duitse Hovawart is een winterharde en weerbestendig hond. Mannetjes zijn krachtige en gespierd en vrouwtjes hebben een meer elegantere uitstraling en zijn kleiner in omvang. Dit ras is veelzijdig, evenwichtig en zelfverzekerd.

Temperament

De Duitse Hovawart ras wordt niet aanbevolen bij onervaren of sedentaire eigenaren. Ze zijn loyaal, dominant en hebben een neiging om zich te hechten aan een bepaald familielid. Ze zijn aanhankelijk en beschermend en doen het goed met kinderen met wie ze zijn opgegroeid. Duitse Hovawart's kunnen agressief zijn bij honden van hetzelfde geslacht, maar doet het goed met andere huisdieren met wie ze zijn opgegroeid. De Duitse Hovawart is gereserveerd tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en territorium met grote passie verdedigen.

Verzorging

Regelmatig borstelen om klitten te voorkomen is vereist voor de Duitse Hovawart. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras is relatief gezond, echter zijn er incidenten bekend van heupdysplasie en een traag werkende schildklier.

Vacht

De Duitse Hovawart heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is lang, licht golvend, dicht en glad. Het is langer op de benen, borst, buik en staart. De ondervacht is fijn en dun.

Trainen en opvoeden

Het is een zeer intelligent ras. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursussen zijn een must. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden en de opvoeding en eventuele opleiding moet worden gegeven met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

Duitse Hovawart's zijn niet geschikt voor het wonen in de stad of in een appartement. Ze doen het best in een landelijke omgeving met veel ruimte om te zwerven en te lopen. Zij willen graag werken. De Duitse Hovawart is ideaal voor tracking, waakhond, wandelen en backpacken.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 60-70cm, Teef:55-65cm
Gewicht: 25-41 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

CP

geplaatst op 6 september 2018 | 09:27

Deze beschrijving past perfect bij dit ras. Wij hebben onze hovawart ondertussen al 10 jaar en ik kan hem hier helemaal in terug vinden. Hij is de perfecte lieverd voor ons, maar verder is hij een waker eerste klasse.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test