Goberian

Alles wat je wilt weten over de Goberian

Rasbeschrijving van de Goberian

De Goberian is een mix van een Golden Retriever met een Siberische Husky en is een niet erkende rashond.

Karakter van een Goberian

Omdat de Gobrian een kruising is van twee rassen is een karakterbeschrijving moeilijk te bepalen. Het beste advies is om goed naar de karaktereigenschappen van zowel de Golden Retriever als de Siberische Husky te kijken. Wat is ieder geval erg duidelijk is, is dat de Goberian erg loyaal is en graag iets wil doen voor de baas.

Temperament van een Goberian

De Goberian is een vriendelijke intelligente hond die graag bij mensen is. Soms kan deze hond erg onafhankelijk zijn. De Goberian is ook een alerte hond en daardoor ook een waakhond. Hij kan goed overweg met andere huisdieren en kinderen en is een vrolijke hond. Hij staat te popelen om je te behagen en is meestal heel gehoorzaam wat hem makkelijk trainbaar maakt. De Goberian kan zich hechten aan een bepaald familielid, maar zal nog steeds vriendelijk en aanhankelijk met de anderen zijn.

Verzorging van een Goberian

Deze hond heeft veel ruimte en beweging nodig. Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn dat ze snel een aanleg hebben om te dik te worden, heupdysplasie, epilepsie, kanker, oogproblemen en allergieën

Vacht van een Goberian

De vacht heeft relatief weinig onderhoud nodig, ongeveer 2 tot 3 keer borstelen per week moet voldoende zijn. Dit ras verhaard weinig. Wassen moet alleen worden gedaan als dit echt noodzakelijk is.

Trainen en opvoeden van een Goberian

Het training van de Goberian zal matig makkelijk tot moeilijk zijn. Het hangt er namelijk vanaf welk karakterdeel hij heeft. Die van de Golden, die de baas erg graag behaagd, of die van de Husky, die de baas zo af en toe wil testen. Deze hond heeft een consistentie opvoeding nodig met een stevige, maar positieve aanpak. Hij zal niet goed reageren op harde correcties. Prijs hem als hij iets goed doet, gebruik traktaties en beloningen als motivatie. Goede socialisatie vanaf een jonge leeftijd word aanbevolen.

Activiteit en bewegen van een Goberian

Het is een zeer actieve hond en zal dagelijks genoeg beweging moeten krijgen om hem gezond maar vooral gelukkig te houden

Kenmerken van een Goberian

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10 - 15 jaar
  • Schofthoogte: 50 - 60cm
  • Gewicht: 15 - 36kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
6

Welke ziektes komen voor bij een Goberian

Van een Goberian is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test