Rasbeschrijving van de Pikardische Herdershond

De Picardische herdershond wordt beschouwd als één van de oudste Franse herdershonden en is tijdens de 9e eeuw in Noord-Frankrijk ontstaan. Deze rashond werd gebruikt om zowel schapen als vee te hoeden en tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog was dit ras bijna uitgestorven.

Karakter van een Pikardische Herdershond

De Picardische herdershond is gespierd en van middelmatige grootte. Ze vertonen een robuuste maar elegante uitstraling, hebben een waardige houding en een innemende expressie.

Temperament van een Pikardische Herdershond

De Picardische herdershond wordt niet aanbevolen voor de eerste keer hondenbezitters. De Picardische herdershond heeft een gevoelige en assertief karakter, is loyaal en zelfs gehumeurd. Ze doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn alert, hardwerkend en een energiek ras en de Picardische herdershond kan er niet goed tegen als ze geïsoleerd of genegeerd worden. Dit ras is een toegewijde voogd van hun gezin, vee en het grondgebied.

Verzorging van een Pikardische Herdershond

De Picardische herdershond vereist minimale verzorging. Eens per maand wordt het kammen van de vacht aanbevolen. Het wassen van de vacht wordt afgeraden omdat dit de weerbestendige vacht kan beschadigen. De Picardische herdershond is gevoelig voor ooginfectie en heupdysplasie.

Vacht van een Pikardische Herdershond

De vacht van de Picardische herdershond is ruw, van gemiddelde lengte en weerbestendig. Er is een fijne, dichte ondervacht aanwezig en de Picardische herdershond verhaard licht.

Trainen en opvoeden van een Pikardische Herdershond

De Picardische herdershond is zeer intelligent en leert erg snel. Vroegtijdige socialisatie en elementaire gehoorzaamheidstraining wordt aanbevolen. Dit ras heeft de neiging koppig en humeurig te zijn en het wordt aanbevolen om opvoeding te geven met korte en gevarieerde sessies. De Picardische herdershond zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opleiding moet gegeven worden met geduld, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Pikardische Herdershond

De Picardische herdershond vraagt om een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor in een appartement. Dit ras doet het het beste in een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven, familie interactie en werken. Socialisatie is een van de belangrijkste dingen die u voor uw pup kunt doen.
Bron foto: No machine-readable author provided. Pleple2000 assumed (based on copyright claims)., Owczarek pikardyjski 63, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Pikardische Herdershond

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: -
Schofthoogte: 53 - 66 cm
Gewicht: 22- 30 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test