New Guinea Singing Dog

Alles wat je wilt weten over de New Guinea Singing Dog

Rasbeschrijving van de New Guinea Singing Dog

De New Guinea Singing Dog is de oudste van de pariahonden en dit ras is uiterst primitief en staat veel ter discussie. Wetenschappers geloven dat ze niet echt gedomesticeerde dieren zijn. Vandaag de dag wordt gedacht dat de wilde populaties zijn uitgestorven en dat sommigen nog in een dierentuin te vinden zijn of bij liefhebbers. De New Guinea Singing Dog’s worden als zeer zeldzaam beschouwd.

Karakter van een New Guinea Singing Dog

New Guinea Singing Dog heeft een vosachtige uitstraling en staan bekend om hun unieke stemgeluid. Ze zijn uiterst wendbaar en hebben de mogelijkheid om te klimmen en springen als een kat. Dit ras is goed uitgebalanceerd, winterhard, gracieus en alert.

Temperament van een New Guinea Singing Dog

De New Guinea Singing Dog is levendig en nieuwsgierig, maar zullen zich meestal niet erg hechten aan mensen. Ze worden niet aanbevolen als huisdier of metgezel, zijn afstandelijk en hebben een zeer hoge prooidrift. Ze doen het niet goed bij gezinnen met kinderen, honden of andere huisdieren.

Verzorging van een New Guinea Singing Dog

Dagelijks borstelen is noodzakelijk. De New Guinea Singing Dog hoeft zelden gewassen te worden aangezien ze van nature schoon zijn. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een New Guinea Singing Dog

De New Guinea Singing Dog heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is recht, kort en helder. De ondervacht is viltachtig van textuur en zeer dicht.

Trainen en opvoeden van een New Guinea Singing Dog

De intensiteit van de New Guinea Singing Dog maakt training zeer moeilijk. Vroege socialisatie wordt aanbevolen en moet gebeuren met respect, eerlijkheid, consistentie en met volledige kennis en begrip van dit primitieve ras.

Activiteit en bewegen van een New Guinea Singing Dog

De New Guinea Singing Dog is actief en vereist een buitensporige hoeveelheid van mentale stimulatie. Ze zullen  vernielzuchtig worden als ze zich vervelen. Ze blinken uit in ontsnappen, dus tuinen moet zeer goed afgesloten zijn, zowel in de hoogte als in de diepte.
Bron foto: Patti McNeal, New Guinea Singing Dog on trail-Cropped, CC BY 2.0

Kenmerken van een New Guinea Singing Dog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Van 35 tot 38 cm
  • Gewicht: 8-10 kg
Grootte:
2
Beweging:
5
Waakhond:
1
Onderhoud:
1
Sociaal:
1
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test