Rasbeschrijving van de Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos komt van oorsprong uit Spanje en werd ontwikkeld om schapen te beschermen tegen roofdieren zoals bijvoorbeeld wolven en beren. De Mastin de los Pirineos was tijdens de jaren 1930 bijna uitgestorven , maar zijn langzaam gerevitaliseerd. Ze worden beschouwd als een zeldzaam ras. (Ze worden ook aangeduid als Dog van Navarra of Dog van Leon )

Karakter

Het is een ras van formidabele omvang en kracht en de Mastin de los Pirineos is alert en behendig. Ze hebben een nobele houding, stevige botstructuur en zijn gespierd, echter zijn ze niet zwaar of traag . De Mastin de los Pirineos is een ras met vele talenten en capaciteiten.

Temperament

De Mastin de los Pirineos is onverschrokken bij de bescherming en verdediging van hun familie en eigendom ze zullen niet aarzelen om actie te ondernemen als zij een bedreiging ervaren, maar voor hum familie zijn ze aanhankelijk, zachtaardig en betrouwbaar. De Mastin de los Pirineos zal goed kunnen opschieten met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid..

Verzorging

De Mastin de los Pirineos moeten regelmatig geborsteld worden. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de nagels, tanden en oren te controleren. Dit ras is gevoelig voor gezondheidsprobleme zoals oogproblemen, darmziekten en heupdysplasie

Vacht

De vacht van de Mastin de los Pirineos is dik en dicht. Het ligt dicht bij het lichaam en is meer aanwezig op de schouder, nek, buik en achter de benen.

Trainen en opvoeden

De Mastin de los Pirineos is zeer intelligent en vertrouwt op signalen en commando's van het baas. Ze staan te popelen om te behagen en elementaire gehoorzaamheid is aan te bevelen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Mastin de los Pirineos wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. Ze vereisen een landelijke omgeving met veel ruimte om te zwerven en te lopen.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 70 - 80 cm
Gewicht: 55-75 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test