Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos komt van oorsprong uit Spanje en werd ontwikkeld om schapen te beschermen tegen roofdieren zoals bijvoorbeeld wolven en beren. De Mastin de los Pirineos was tijdens de jaren 1930 bijna uitgestorven , maar zijn langzaam gerevitaliseerd. Ze worden beschouwd als een zeldzaam ras. (Ze worden ook aangeduid als Dog van Navarra of Dog van Leon )

Karakter van een Mastin de los Pirineos

Het is een ras van formidabele omvang en kracht en de Mastin de los Pirineos is alert en behendig. Ze hebben een nobele houding, stevige botstructuur en zijn gespierd, echter zijn ze niet zwaar of traag . De Mastin de los Pirineos is een ras met vele talenten en capaciteiten.

Temperament van een Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos is onverschrokken bij de bescherming en verdediging van hun familie en eigendom ze zullen niet aarzelen om actie te ondernemen als zij een bedreiging ervaren, maar voor hum familie zijn ze aanhankelijk, zachtaardig en betrouwbaar. De Mastin de los Pirineos zal goed kunnen opschieten met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid..

Verzorging van een Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos moeten regelmatig geborsteld worden. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de nagels, tanden en oren te controleren. Dit ras is gevoelig voor gezondheidsprobleme zoals oogproblemen, darmziekten en heupdysplasie

Vacht van een Mastin de los Pirineos

De vacht van de Mastin de los Pirineos is dik en dicht. Het ligt dicht bij het lichaam en is meer aanwezig op de schouder, nek, buik en achter de benen.

Trainen en opvoeden van een Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos is zeer intelligent en vertrouwt op signalen en commando's van het baas. Ze staan te popelen om te behagen en elementaire gehoorzaamheid is aan te bevelen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Mastin de los Pirineos

De Mastin de los Pirineos wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. Ze vereisen een landelijke omgeving met veel ruimte om te zwerven en te lopen.

Kenmerken van een Mastin de los Pirineos

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef: 70 - 80 cm
  • Gewicht: 55-75 kg
Grootte:
6
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Mastin de los Pirineos

Van een Mastin de los Pirineos is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test