De bastaard: een combinatie van twee rassen

Alles wat je wilt weten over de Bastaard / onherleidbaar ras

Over de Bastaard / onherleidbaar ras

Van onherleidbare honden zijn wij uiteraard niet in staat om informatie te verschaffen over hun oorsprong, karakter, verzorging of bekende ziektes en aandoeningen. Ons advies is wel om, mocht je besluiten om een hond in huis te nemen die totaal onherleidbaar is, de zogenaamde bastaard honden, gedegen onderzoek te doen wat voor verleden de hond heeft, waar hij opgegroeid is en of er ziektes bekend zijn.

Wat kost een Bastaard / onherleidbaar ras

De kosten voor een Bastaard / onherleidbaar ras zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Bastaard / onherleidbaar ras.

Karakter van een Bastaard / onherleidbaar ras

Een bastaardhond heeft geen vast karakter omdat het afhankelijk is van de honden waaruit hij is voortgekomen. Door het ontbreken van een vast ras is het belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van de verschillende rassen die in de hond terug te vinden zijn, om zo een beter beeld te krijgen van het karakter en de behoeften van de bastaardhond. Ook is het raadzaam om informatie te vergaren bij de eventuele vorige eigenaar of het asiel krijgt.

Temperament van een Bastaard / onherleidbaar ras

Een bastaardhond kan qua temperament erg verschillen, afhankelijk van de rassen waaruit hij of zij is samengesteld. Je bent in dit geval echt afhankelijk van de informatie die je bij de eventuele vorige eigenaar of het asiel krijgt.

Verzorging van een Bastaard / onherleidbaar ras

Je kunt snel zien aan de vacht van de hond of deze meer verzorging nodig heeft dan je daadwerkelijk wilt. Langharige honden hebben meer verzorging nodig dan kortharige honden. Echter over de hoeveelheid haarverlies tijdens de rui, of dat er constant haarverlies is kunnen wij je geen informatie verstrekken.

Vacht van een Bastaard / onherleidbaar ras

De vacht van een bastaard hond heeft geen standaard. Het kan zowel langharig zijn als kortharig en kleuren zullen in elke variëteit voorkomen.

Trainen en opvoeden van een Bastaard / onherleidbaar ras

Het trainen en opvoeden is voor elke hond belangrijk. Of het nu een onherleidbaar ras is of een (niet erkende) rashond. Wij hebben een apart gedeelte op de website waar allemaal opvoedingstips en gedragsproblemen besproken worden.

Activiteit en bewegen van een Bastaard / onherleidbaar ras

Elke hond, heeft beweging nodig. De één echter wat meer dan de ander. Luister goed naar je hond. Neem hem mee voor wandelingen en kijk of hij hier genoeg voldoening uit put. Bouw in ieder geval de afstanden op, aangezien je niet weet wat de hond gewend is.

Kenmerken van een Bastaard / onherleidbaar ras

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 0 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: -

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test